ЧАСОВЕ ПРЕДИ DIBLA DESIGN AWARDS 2018 МИНАЛОГОДИШНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ СПОДЕЛЯТ СВОИТЕ ТАЙНИ ЗА УСПЕХ

x

Часове преди Церемонията по връчването на Националните награди за интериорен дизайн DiblaDesignAwards победителите от миналогодишното издание на съревнованието разкриват своите тайни за успех и смело отговарят на въпросите на платформата „Дибла“.

КАТЕГОРИЯ АПАРТАМЕНТ
победител Ина Дамянова, проект „Частен апартамент“– Как Ви стимулира признанието да спечелите първа награда в категория „Апартамент“ на „Жилищен интериор“

– Чувствам се горда с тази награда и мога да кажа, че тя промени моето лично самочувствие като дизайнер, отвори вратата на желанието ми да взема участие и в други конкурси, както и ме направи по-уверена, че съм на правилния път. Не е и за подценяване и фактът, че това повлия и върху самите ми клиенти.

КАТЕГОРИЯ ФАМИЛНА КЪЩА
победител арх. Анна Неврокопска, проект „Каменната къща в Созопол“– Включихте ли се в съревнованието DiblaDesignAwards и тази година и ако да – защо?

– Реших да участвам и тази година, защото ми харесва форматът на Платформата. Благодаря ви за възможността да се запозная с творчеството на колегите в България, както и със самите тях. Лесно е човек да се впусне в работното си ежедневие и да се откъсне от цялото. Считам, че „Дибла“ допринася за изграждането на устойчива дизайнерска и проектантска общност.

КАТЕГОРИЯ ЗАВЕДЕНИЕ/БАР-РЕСТОРАНТ
победител FunktArchitects, проект „Бар Спутник“– От кого се учите, с кого се сравнявате в работата си?

– Учим се от големите имена в модернизма, не се сравняваме – това е белег на несигурност. Сравняваме се със себе си, преди и сега, дали сме станали по-добри или не.

КАТЕГОРИЯ МАГАЗИН/ИЗЛОЖБЕНА ПЛОЩ
победител dontDIY, проект „Drekka“– Ще видим ли отново ваши проекти, състезаващи се за наградите в съревнованието DiblaDesignAwards и тази година?

– Включихме се в съревнованието за DiblaDesignAwards и през 2018 г., защото професионалните обединения на национално равнище и редовните прегледи на реализираните проекти в дадена сфера са сред основните механизми за постигане на разнообразна, качествена и адекватна на времето професионална среда, която се самомотивира за по-нататъшно развитие.

КАТЕГОРИЯ ОФИС/РАБОТНА СРЕДА
победител DAArchitects, проект „Шоурум на Workspace“– Кое ви вдъхновява в работата?

– Една от хубавите страни на нашата работа е, че тя може да бъде вдъхновена и захранвана от множество стимули. От една страна, това могат да бъдат средата и природните дадености, от друга – предизвикателствата на самата задача, а от трета – желанието на нашите възложители и партньори да постигнат качествен резултат и доверието, което ни гласуват. Но нещото, което освен вдъхновение ни носи и увереност, са успешно реализираните проекти, защото те са както нивото, което отразява нашия опит, така и летвата, която се стремим да надскочим с всеки следващ проект.

КАТЕГОРИЯ РЕСТОРАНТ
победител Красимир Капитанов, проект „RaffyWalltopia“– Какво Ви донесе признанието от първа награда в категория „Ресторант“?

– Да спечелиш награда от една страна е удовлетворение и чест, но от друга е признание, което задължава! Награда като тази в категория „Обществен интериор“ неминуемо води до пълна концентрация и поемане на огромна отговорност. Изкуството като цяло е мощен лост за упражняване на влияние върху голям кръг хора. В този ред на мисли, ние професионалистите, които правим обществени интериори не просто маркираме някакви красиви пространства, а отправяме послания! Градим естетически критерии, провокираме очаквания, отваряме нови възможности. Казано простичко, малко или много променяме хората. Когато сме били адекватни спрямо времето и пространството, в което живеем, означава че сме направили света и хората около нас малко по-добри, което за мен е и смисълът на всяко изкуство!

А, какво ще се случи тази вечер… предстои да разберем!

Текст и снимки: DIBLA

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени