ЧАСОВЕ ПРЕДИ DIBLA DESIGN AWARDS 2018 МИНАЛОГОДИШНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ СПОДЕЛЯТ СВОИТЕ ТАЙНИ ЗА УСПЕХ

x

Часове преди Церемонията по връчването на Националните награди за интериорен дизайн DiblaDesignAwards победителите от миналогодишното издание на съревнованието разкриват своите тайни за успех и смело отговарят на въпросите на платформата „Дибла“.

КАТЕГОРИЯ АПАРТАМЕНТ
победител Ина Дамянова, проект „Частен апартамент“– Как Ви стимулира признанието да спечелите първа награда в категория „Апартамент“ на „Жилищен интериор“

– Чувствам се горда с тази награда и мога да кажа, че тя промени моето лично самочувствие като дизайнер, отвори вратата на желанието ми да взема участие и в други конкурси, както и ме направи по-уверена, че съм на правилния път. Не е и за подценяване и фактът, че това повлия и върху самите ми клиенти.

КАТЕГОРИЯ ФАМИЛНА КЪЩА
победител арх. Анна Неврокопска, проект „Каменната къща в Созопол“– Включихте ли се в съревнованието DiblaDesignAwards и тази година и ако да – защо?

– Реших да участвам и тази година, защото ми харесва форматът на Платформата. Благодаря ви за възможността да се запозная с творчеството на колегите в България, както и със самите тях. Лесно е човек да се впусне в работното си ежедневие и да се откъсне от цялото. Считам, че „Дибла“ допринася за изграждането на устойчива дизайнерска и проектантска общност.

КАТЕГОРИЯ ЗАВЕДЕНИЕ/БАР-РЕСТОРАНТ
победител FunktArchitects, проект „Бар Спутник“– От кого се учите, с кого се сравнявате в работата си?

– Учим се от големите имена в модернизма, не се сравняваме – това е белег на несигурност. Сравняваме се със себе си, преди и сега, дали сме станали по-добри или не.

КАТЕГОРИЯ МАГАЗИН/ИЗЛОЖБЕНА ПЛОЩ
победител dontDIY, проект „Drekka“– Ще видим ли отново ваши проекти, състезаващи се за наградите в съревнованието DiblaDesignAwards и тази година?

– Включихме се в съревнованието за DiblaDesignAwards и през 2018 г., защото професионалните обединения на национално равнище и редовните прегледи на реализираните проекти в дадена сфера са сред основните механизми за постигане на разнообразна, качествена и адекватна на времето професионална среда, която се самомотивира за по-нататъшно развитие.

КАТЕГОРИЯ ОФИС/РАБОТНА СРЕДА
победител DAArchitects, проект „Шоурум на Workspace“– Кое ви вдъхновява в работата?

– Една от хубавите страни на нашата работа е, че тя може да бъде вдъхновена и захранвана от множество стимули. От една страна, това могат да бъдат средата и природните дадености, от друга – предизвикателствата на самата задача, а от трета – желанието на нашите възложители и партньори да постигнат качествен резултат и доверието, което ни гласуват. Но нещото, което освен вдъхновение ни носи и увереност, са успешно реализираните проекти, защото те са както нивото, което отразява нашия опит, така и летвата, която се стремим да надскочим с всеки следващ проект.

КАТЕГОРИЯ РЕСТОРАНТ
победител Красимир Капитанов, проект „RaffyWalltopia“– Какво Ви донесе признанието от първа награда в категория „Ресторант“?

– Да спечелиш награда от една страна е удовлетворение и чест, но от друга е признание, което задължава! Награда като тази в категория „Обществен интериор“ неминуемо води до пълна концентрация и поемане на огромна отговорност. Изкуството като цяло е мощен лост за упражняване на влияние върху голям кръг хора. В този ред на мисли, ние професионалистите, които правим обществени интериори не просто маркираме някакви красиви пространства, а отправяме послания! Градим естетически критерии, провокираме очаквания, отваряме нови възможности. Казано простичко, малко или много променяме хората. Когато сме били адекватни спрямо времето и пространството, в което живеем, означава че сме направили света и хората около нас малко по-добри, което за мен е и смисълът на всяко изкуство!

А, какво ще се случи тази вечер… предстои да разберем!

Текст и снимки: DIBLA

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от кашмир KHAITE

Жилетка от кашмир KHAITE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Копринен панталон от TOM FORD

Копринен панталон от TOM FORD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от NORMA KAMALI

Миди рокля от NORMA KAMALI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Каубойски ботуши за градски бунтарки.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ