Предстои Discover.Vino 2025 – всеобхватната дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар. На 25 и 26 април Sofia Event Center ще събере около 30 компании-вносители на елитни вина от 5 континента.
Discover.Vino е генератор на винена култура, едно пиршество от най-качествени и интересни вина за винолюбителите, както и удобна платформа за професионални открития и създаване на нови партньорства за хората, работещи с вино. Посетителите ще имат на разположение близо 500 вина – както утвърдени и световноизвестни брандове, така и нови, от по-малко познати винени региони. Изложението с дегустации на вина от целия свят е място за срещи и директни разговори с вносителите и представителите на чуждестранните изби.
Слоганът на събитието – Дегустация без граници – отразява богатството от стилове и произход на представяните вина и факта, че целият свят на виното е събран заедно, в една зала за една двудневна дегустация. На Discover.Vino може да прекосите океана в няколко глътки – тук Нова Зеландия граничи с Франция, а Чили – с Германия… Може да опитате великолепно жизнерадостно просеко и аристократи от Шампан, слънчеви шардонета от Калифорния и изискано Шабли… Вината от Италия предлагат атрактивно сетивно пътешествие буквално из цялата страна. За откривателите селекцията на Discover.Vino e многолика и наистина безгранична.
Сред акцентите са и натурални вина от различни точки на планетата, представени от miniMaximal, а също и селекция NO & LOW или без- и нискоалкохолни вина, които печелят все повече популярност, особено сред младите потребители.
За най-любознателните ентусиасти и професионалисти, които искат да разширят и задълбочат знанията си, Discover вино предлага интересни майсторски класове. Моля вижте по-долу програмата!
МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ Програма
25 Април 2025, петък
15:00 – 16:00 Презентация на Енорама – само с покани
16:15 – 17:15 Mijenta – първата текила в света с B Corp сертификат I лектор: Кринос Крину
17:30 – 19:00 Турция и нейните вина от местни сортове – модерни и неподражаеми I лектор: Ясемин Баран
19:15 – 20:45 Ханес Сабати, Австрия: Аз не правя виното. Почвата и реколтата правят виното.I лектор: Ханес Сабати
26 Април 2025, събота
12:00 – 13:30 Шампанско Аспази: История на страст и търпение I Лектор: Пол-Венсан Аристон
13:45 – 15:15 Damilano: Бароло и наследството на Пиемонте I Лектор: Стефано Пасони
15:30 – 16:45 Презентация на Пуркари – само с покани
17:00 – 18:30 Château d’Esclans: Модерната история на провансалското розе I Лектор: Оскар дьо Керор
18:45 – 20:15 Близка и така далечна: Какво не знаем за натуралните вина на Гърция? I Лектори: Яна Петкова & Ирина Софранова
Важно! Билетът за майсторски клас осигурява и достъп до изложението за двата дни.
Броят на местата за майсторските класове е ограничен.
Вижте цялата информация ТУК и се отдайте на дегустации без граници!
Текст и снимки: ПР