Fashion Revolution Day и в България. Кой направи твоите дрехи?

x

 

 

 


На 24 април миналата година 1133 човека загинаха и над 2500 бяха ранени при срутването на шивашки комплекс в Бангладеш. Социалните проблеми и катастрофите за околната среда, следващи пътя на модната индустрия, продължават и до днес. Fashion Revolution Day е инициатива, която се стреми да привлече вниманието на потребителите и да го насочи в посока опознаване произхода на дрехите, които носят.

 


 

 

 


 

Денят на Модната Революция в България е част от световния Fashion Revolution Day, който ще се състои на 24 април 2014 година в 47 държави в света едновременно! Целта на деня е да се развие смело и да включи потребителите с участие на ниво местни и достижими инициативи, свързани с устойчива и етична мода. В допълнение на усилията от цял свят, които са част от световния Ден на Модната Революция, организаторите насърчават всички, които се включат, да бъдат по-любопитни за произхода на дрехите си и да разберат как той влияе на общността им и на онези, които произвеждат дрехи извън тези граници. Fashion Revolution Day ви насърчава да си зададете въпроса “Кой направи твоите дрехи?”

 


 

 

 

 


 

Кампанията ще се проведе предимно в социалните медии и на 24 април всички участващи ще се включат в инициативата “Кой направи твоите дрехи?”, като се снимат с дрехи обърнати наопаки, за да се види етикета и да се привлече вниманието към това, че някой някъде е направил тази дреха. Снимките ще се публикуват с хаштаг #insideout, който е един за всички места, на които се провежда Денят на Модната Революция по света.

 


 

 

 

 


 

В България ще се обърне специално внимание на инициативи за ръчна изработка, историческите корени на традиционни местни одежди и защо и как те могат да дадат вдъхновение и да покажат етични алтернативи. Следете тук за информация за конкретни събития, които ще се случат в София, както и информация за събития за българи, живеещи в Лондон и на други места. 

 


 

 

 

 


Бъдете любопитни! Разберете кой е произвел вашите дрехи, кой ги е скроил, кой отглежда памука, който е в съдържанието на текстила. Опитайте се да откриете в какви условия са произведени те и не забравяйте, че вашите дрехи вече показват и разказват кои сте самите вие. Сега те могат да разкажат една по-добра история. Покажете дрехите си наобратно в Instagram с тагове @Fash_Rev и #InsideOut и станете част от инициативата. И ние ще участваме, разбира се!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Fashion Revolution

Вижте още: 

Васил Божилов: „Елегантната жена винаги трябва да знае как, кога и колко”

Когато химията срещна модата. Формулата на Николай Божилов

Алтернативната мода на Яна Панова

 

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Безкрайно синьо като небето…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ