Fashion Revolution Day и в България. Кой направи твоите дрехи?

x

 

 

 


На 24 април миналата година 1133 човека загинаха и над 2500 бяха ранени при срутването на шивашки комплекс в Бангладеш. Социалните проблеми и катастрофите за околната среда, следващи пътя на модната индустрия, продължават и до днес. Fashion Revolution Day е инициатива, която се стреми да привлече вниманието на потребителите и да го насочи в посока опознаване произхода на дрехите, които носят.

 


 

 

 


 

Денят на Модната Революция в България е част от световния Fashion Revolution Day, който ще се състои на 24 април 2014 година в 47 държави в света едновременно! Целта на деня е да се развие смело и да включи потребителите с участие на ниво местни и достижими инициативи, свързани с устойчива и етична мода. В допълнение на усилията от цял свят, които са част от световния Ден на Модната Революция, организаторите насърчават всички, които се включат, да бъдат по-любопитни за произхода на дрехите си и да разберат как той влияе на общността им и на онези, които произвеждат дрехи извън тези граници. Fashion Revolution Day ви насърчава да си зададете въпроса “Кой направи твоите дрехи?”

 


 

 

 

 


 

Кампанията ще се проведе предимно в социалните медии и на 24 април всички участващи ще се включат в инициативата “Кой направи твоите дрехи?”, като се снимат с дрехи обърнати наопаки, за да се види етикета и да се привлече вниманието към това, че някой някъде е направил тази дреха. Снимките ще се публикуват с хаштаг #insideout, който е един за всички места, на които се провежда Денят на Модната Революция по света.

 


 

 

 

 


 

В България ще се обърне специално внимание на инициативи за ръчна изработка, историческите корени на традиционни местни одежди и защо и как те могат да дадат вдъхновение и да покажат етични алтернативи. Следете тук за информация за конкретни събития, които ще се случат в София, както и информация за събития за българи, живеещи в Лондон и на други места. 

 


 

 

 

 


Бъдете любопитни! Разберете кой е произвел вашите дрехи, кой ги е скроил, кой отглежда памука, който е в съдържанието на текстила. Опитайте се да откриете в какви условия са произведени те и не забравяйте, че вашите дрехи вече показват и разказват кои сте самите вие. Сега те могат да разкажат една по-добра история. Покажете дрехите си наобратно в Instagram с тагове @Fash_Rev и #InsideOut и станете част от инициативата. И ние ще участваме, разбира се!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Fashion Revolution

Вижте още: 

Васил Божилов: „Елегантната жена винаги трябва да знае как, кога и колко”

Когато химията срещна модата. Формулата на Николай Божилов

Алтернативната мода на Яна Панова

 

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ