Говорещ сутиен от Microsoft! Наистина ли имаме нужда от нещо подобно?

x

 

 

 


 

Всички знаем, че бельото може да бъде провокативно, може да ви носи повече комфорт, може да го използвате за повдигане на самочувствието си и на още нещо… В условия на технологични иновации нищо не ни учудва, но като чухме за бельо, което говори, леко повдигнахме вежди в недоумение. Кому е нужно и защо? После се запитахме и коя е модната марка, която е родила тази толкова странно напредничава идея?

Разбира се, отговорът е ясен…няма кой друг да се погрижи за нещо подобно, освен някой от технологичните гиганти – в случая Microsoft. В момента те разработват hi-tech сутиен, чиято цел всъщност ще бъде да възпира жените да похапват повече калории. Тайната се крие в поставянето на сензори, които ще отчитат начина на хранене на собственичката на технологичното бельо. Фирмата производител на прототипа го нарече „smart bra” с обяснението, че той ще се включва при риск от преяждане. Предполага се, че сензорите на сутиена ще измерват дамското ЕКГ и на база ежедневно получени данни, устройството ще се „научи” кога приемате повече храна и ще подава сигнали към вашия мобилен телефон. 

От Microsoft обясняват, че цялата процедура ще бъде свързана с едно неудобство и то е, че на всеки три-четири часа батериите на сутиена трябва да се зареждат. Това може би означава да носите още едно зарядно в дамската си чанта. 

С нетърпение очакваме да видим дали тази технологична новост ще стане реалност и жените ще поискат да я имат. Ние едва ли бихме се възползвали от нещо подобно, защото нека си признаем – сутиен, който да дублира така или иначе будното ни подсъзнание, не ни е нужен.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Elle UK

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ