Тенденции от 70-те, които носим и днес

x

Представете си цветни ботуши над коляното, бохо рокли и бижута, рокли на цветя и рипсено кадифе . Какво ви идва наум? А ако помислите какво обединява например Грейс Джоунс, Шер, Даяна Рос, Джейн Бъркин, Бианка Джагър? Модата, разбира се! И по-точно модата от едно специфично десетилетие – 1970-те години. Които споменаваме, защото са ни оставили ценно наследство – елементи от гардероба, които са колкото модерни, толкова и стари. Вижте кои са те в следващите редове.

Шал за глава

Ето един малък аксесоар, за който сякаш не се замисляме толкова много. Както е и случаят с всички останали дрехи или аксесоари в този списък. Толкова сме свикнали с всичко, за което си говорим днес, че дори не се замисляме кога се е появило. Както шалчето за глава – то е с нас от 1970г. Носим го и му се радваме, без да се замисляме кой ни го е завещал. Е, сега вече ще знаете – дивите от 70-те години са предали едно от най-ценните си съкровища – мултифункционален и стилен аксесоар.



Рокля с прехвърляне

Или така наречената wrap dress – не си мислете, че е елемент, постъпил в гардеробите твърде скоро. Има доста осъвременени версии на тази рокля, но всъщност тя е с нас от далечните 1970г. Странно, нали? Една толкова разпространена дреха, комфортна и модерна, а всъщност толкова стара! Казваме го в добрия смисъл, разбира се.



Сатенена slip рокля

Сатенените slip рокли са широко разпространени през XX век заради своето будоарно усещане. Днес тази дреха, напомняща сатенена пижама, ни носи интимно чувство на женственост и подчертава тялото по красив и елегантен начин. Далеч сме от мисълта да приемаме подобна рокля като пижама, напротив – тя е един от вечните street style хитове!



Костюм

Имате ли по един костюм вече в гардероба си? От онези с дълги панталони? Чудесно! Те също са стари приятели от времето, когато Бианка Джагър ни показва как се обличат дивите, силни момичета. Носите костюма си само на работа? Помислете пак!



Костюм от пола и топ

Ретро, винтидж – наречете ги както искате, но костюмите от десенирани или координирани пола и топ винаги са имали специално място в сърцата ни! Те са тенденция, която сякаш никога не остарява и е налице даже през всички сезони. Както повече да искаме от подобна комбинация?



Деним рокли

Да, да и пак да! Носим ги с удоволствие, виждаме ги често и на улицата, но в доста по-съвременна визия. И все пак роклите от деним са ни придружавали безусловно през годините на модна еволюция от 1970-те насам, затова сме им благодарни. А и защото ни напомнят за „доброто старо време“ – сиреч модата от 70-те, на която всички подражаваме в даден момент.



Кошница-чанта

Нали не си помислихте, че кошниците, които виждаме наоколо през лятото, са тук от скоро? Даже напротив – и те са ни стари познати от времето на високата талия, роклите на каре и пикниците. Дали със същото приложение, или не – кошниците определено се превърнаха в must-have летен аксесоар и не мислим, че има някой, който да протестира. А вие?



Розово небето

Не се чудете – става дума за любимият на всички, освен на Карл Лагерфелд цвят. Розовото набра популярност изключително бързо и вече доста дълго се задържа на върха на цветовите тенденции. Не можем да осъждаме виновниците за този тренд, защото, откровено казано, и ние сме влюбени в розовия цвят. Карл, прости ни!



Платформи

Сандали на платформи и с дебел ток – неотменни обувки за лятото, а и такива, които не можем да не обичаме. Те също се радват на много любов от 1970г. насам, а днес ги приемаме за даденост. В което май няма нищо лошо, защото изглежда, че платформите никога не си тръгват…



Ако и вие като нас обичате ретро тенденциите, то тогава ни споделете вашите любими. Ще се радваме да допълним и нашия списък – кой не обича винтидж находки?! Днес ви оставяме с  модата от 1970г., а ние се гмуркаме в някое друго десетилетие да потърсим изгубени съкровища.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени