Макси чувства към макси роклите на лятото

x

Има ли нещо по-хубаво от откриването на онази перфектна макси рокля, която ще издържи да я носите непрестанно през цялото лято, особено в този му период, когато времето е толкова променливо? Не. Толкова е лесно – дълга до глезена рокля, свободна и дишаща, и развяваща се след вас е перфектната опция за какъвто и да е повод, а най-вече за такъв, изскочил в последната минута. Бихме казали, че най-голямото предимство на макси роклите е, че са приложими във всякакви ситуации, било то професионално ориентирани или не. С подобна дреха например бихте се вписали идеално в офиса, но и на градинско парти след работа.Е, трябва да си признаем, че ние също сме фенове на макси роклите. При това на необикновените такива, онези, които се отличават с цвят, дизайн, материя, кройка. Затова решихме да споделим с вас нашия списък от must have дълги летни рокли, идеално адаптивни към времето и обстоятелствата. В момента, благодарение на най-различни тенденции, се радваме на повече стилове, отколкото бихме могли да съберем в гардероба си. Помислете: полка точки, свободни кройки, milkmaid деколте, волани, много волани, флорални десени, принтове с лимони и череши… списъкът е безкраен, но нашият за щастие е – събира само най-популярните и практични рокли. Има още рокли с ръкав, без ръкав, с къс ръкав, с буфан ръкав, с колани или без, с копчета, рокли-ризи, рокли с прехвърляне.

Добре, няма да ви объркваме повече. Представяте ли си какво ще стане, ако започнем да изброяваме и материите? Ето какво – вземете лист и химикал, набележете любимите си модели, запишете си няколко бележки и потърсете с какво разполагате в гардероба си (на първо място не трябва да бъдем хипер консуматори). Ако там не намерите подходящата макси рокля, въоръжете се с търпение и отидете на шопинг! Ето и нашите съвети за последния: потърсете поне по един модел без ръкав, с къс ръкав и с дълъг ръкав, за да можете да сте гъвкави, когато времето не знае какво иска. След това се ориентирайте цветово: насочете се към по-ярки цветове или пастели. Стойте далеч от земни тонове и бяло, опитайте с нещо по-експериментално като например люляк и мента. Ако пък искате да изпробвате принт, тогава може и да се оставите на по-светли цветове. В случай, че се спрете на десен, то помислете коя от следните тенденции ви е най-близка по душа: полка точки, цветя, райе. За разнообразие обърнете внимание на кройката: вместо нещо обикновено заложете на дизайн с прехвърляне, с волани, с паднали рамене или дори cut-out елементи.

Обобщението е следното: развихрете се! С малкото насоки от нас и вашето собствено въображение ще можете да се сдобиете с най-малко три рокли, всяка от различна категория. Допълненията, вярваме, вече имате – любимите сандали и удобните маратонки. Липсва само по една сламена чанта или шапка – лятото не може да бъде пълно без тях. А на последно място – не забравяйте и приключенския си дух!
 


Текст: Мила Стоянова

Снимки: Unsplash; Pixabay; Burst.shopify

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени