Acne studios S/S 2020 – изкуството като вечно вдъхновение

x

Изкуството винаги е било извор на вдъхновение. Често дизайнерите го търсят в книги, музика, картини… И какво по логично от това, изкуството да вдъхновява изкуство.От  Aсne studios ни разкриват магията на това вдъхновение, използвайки  картините на шведския драматург и писател  Аугуст Стриндберг, като отправна точка на дамската си  капсулна колекция.

Колекция e въплъщение на независимостта на ума и духа, и отражение на  желанието да се слеем с природата и да избягаме от ограниченията  на града. Пейзажите на  великолепния шведски писател показват този копнеж, чрез абстрактни картини на местната природа, излъчваща жизненост и свободен дух.

Отпечатани върху отделни части, в колекцията са включени четири картини: “Underlandet” (Страната на чудесата), “Svartsjukans natt” (Нощта на ревността), “Den ensamma giftsvampen” (Самотната жаба) и “Staden” (Градът).“Харесвам картините на Стринберг. Той ги е рисувал, когато не е можел да пише, и така е запълвал тази празнина.  По принцип е трудно се използват картини за принтове, защото е доста клиширано, но с творбите на Аугуст Стриндберг се получава съвсем друг принт, който всъщност свързва цялата колекция.” казва Джон Джонсон, креативен директор в Acne studios. Облеклата-картини включват овърсайз блейзъри, блузи с дълъг ръкав, тениски, поли до коляното и панталони, изработени от лен. Допълват ги блузи от органза с принт, както и тренчове и рокли с ръчно инкрустирани кристали. Сред аксесоарите се открояват памучни шалове с принт.Фотографиите на Джони Дюфорт, представят моделите, потопени в света на картините на Аугуст Стриндберг. Чрез различни експериментални, визуални измерения, пресъздаващи връзката с пейзажа, в зрителя се събужда желанието да последва мечтата си, и да се слее с природата.Текст: Fashion Inside/ Acne studios

Снимки: Acne Studios Press Office

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ