Бразилска мода с десени от фолклора

x

 


Да направим съботата цветна е един от приоритетите на цялата изминала седмица. А с узряването на лятото и уикендите ни стават все по-интересни, за това ще се стараем да ги пълним с все повече любопитни снимкови материали от разбирането за мода по света.

 


 

 


 

Днешното предложение идва от Бразилия, където модата е една от индустриите, които придобиват все по-голям размах и очарование. Дизайнерите, които се грижат седмиците на модата в Сао Паоло и Рио де Жанейро да получат все по-космополитен облик, превръщат културата и бита си в шедьоври от плат. 

 


 

 


Бразилският бранд Neon ни открива интересен поглед върху иначе банални кройки. Интерпретира се стила color blocking върху широко наметало или банските биват украсени със символи на местни племена. Дрехите са украсени с мотиви от фолклора на страната и намекват за дълбоките корени на бразилския бит роден от междукултурните различия на европейци и местни. Подобни десени създават усещането за много по-дълбок усет към модата от самото създаване на кройките и подготовката на ревюто. А, за да може да се покаже, че модата е амалгама от различни култури, върху главите на моделите "разцъфтяват" традиционните за Виетнам конусни шапки, но не от слама – разбира се…

 


 

 


И в Бразилия, както и по целия свят се оказва, че модата може да бъде използвана като кодирано послание на бит и националност, което да показваме и носим върху телата си в израз на неподражаем стил.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ