Бразилска мода с десени от фолклора

x

 


Да направим съботата цветна е един от приоритетите на цялата изминала седмица. А с узряването на лятото и уикендите ни стават все по-интересни, за това ще се стараем да ги пълним с все повече любопитни снимкови материали от разбирането за мода по света.

 


 

 


 

Днешното предложение идва от Бразилия, където модата е една от индустриите, които придобиват все по-голям размах и очарование. Дизайнерите, които се грижат седмиците на модата в Сао Паоло и Рио де Жанейро да получат все по-космополитен облик, превръщат културата и бита си в шедьоври от плат. 

 


 

 


Бразилският бранд Neon ни открива интересен поглед върху иначе банални кройки. Интерпретира се стила color blocking върху широко наметало или банските биват украсени със символи на местни племена. Дрехите са украсени с мотиви от фолклора на страната и намекват за дълбоките корени на бразилския бит роден от междукултурните различия на европейци и местни. Подобни десени създават усещането за много по-дълбок усет към модата от самото създаване на кройките и подготовката на ревюто. А, за да може да се покаже, че модата е амалгама от различни култури, върху главите на моделите "разцъфтяват" традиционните за Виетнам конусни шапки, но не от слама – разбира се…

 


 

 


И в Бразилия, както и по целия свят се оказва, че модата може да бъде използвана като кодирано послание на бит и националност, което да показваме и носим върху телата си в израз на неподражаем стил.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Рокля от ZIMMERMANN

Рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Палто от GIULIVA HERITAGE

Палто от GIULIVA HERITAGE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки от AQUAZZURA

Обувки от AQUAZZURA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от JIMMY CHOO

Чанта от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделя с френски привкус.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ