Черпим ви с „ябълките“ на есента

x

В негласната йерархия на модните тенденции цветовете на сезона традиционно заемат ключова позиция. Дизайнерите и модните стилисти обикновено наблягат именно върху нюансите, когато работят върху своите визии. Едва след това към тях се добавят други подробности.Гледайки настоящите есенно-зимни шоута, можем да се залъжем, че марките са действали скромно, давайки предпочитание на неутралните нюанси – сиво, черно, бежово, кафяво. Но това съвсем не е така. Въпреки общото сдържано настроение на сезона, на поидума не липсваха и ярки цветове. Един от ключовите нюанси на сезона е сочният цвят на червена ябълка, който щастливо мигрира от пролетно-летните колекции.
Помните ли ябълката, която Злата кралица даде на Снежанка в класическата адаптация на приказката на Дисни? Точно към този тон трябва да се стремите. Колкото по-ярко, толкова по-добре! Не бъркайте нюанса на червената ябълка с цвета на годината Viva Magenta. Новият модерен цвят е много по-изчистен, защото няма розов оттенък, което го отличава от избора на Pantone.

На модните подиуми нюансът на червена ябълка най-често може да се намери във формат total look – буквално от глава до пети. И това не е изненадващо: дори неща като семпло, оверсайз палто на The Row, изглеждат много по-впечатляващи благодарение на яркия цвят.
Червеният цвят е толкова самодостатъчен, че не изисква подкрепа нито под формата на сложна комбинация от нюанси, нито от сложни аксесоари. Въпреки това моделите с по-сложен дизайн в яркочервен нюанс не изглеждат по-зле. Ако огнено аленият total look все още е твърде смело решение за вас, тогава можете да се ограничите само до един детайл. Например блуза, или панталон. Или дори чанта: за щастие аксесоарите в този конкретен нюанс са по-популярни от всякога.

И не се страхувайте да изглеждате предизвикателно. Поне тази есен никой няма да ви съди за подобна смелост.


Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Жълти нюанси в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени