Черпим ви с „ябълките“ на есента

x

В негласната йерархия на модните тенденции цветовете на сезона традиционно заемат ключова позиция. Дизайнерите и модните стилисти обикновено наблягат именно върху нюансите, когато работят върху своите визии. Едва след това към тях се добавят други подробности.Гледайки настоящите есенно-зимни шоута, можем да се залъжем, че марките са действали скромно, давайки предпочитание на неутралните нюанси – сиво, черно, бежово, кафяво. Но това съвсем не е така. Въпреки общото сдържано настроение на сезона, на поидума не липсваха и ярки цветове. Един от ключовите нюанси на сезона е сочният цвят на червена ябълка, който щастливо мигрира от пролетно-летните колекции.
Помните ли ябълката, която Злата кралица даде на Снежанка в класическата адаптация на приказката на Дисни? Точно към този тон трябва да се стремите. Колкото по-ярко, толкова по-добре! Не бъркайте нюанса на червената ябълка с цвета на годината Viva Magenta. Новият модерен цвят е много по-изчистен, защото няма розов оттенък, което го отличава от избора на Pantone.

На модните подиуми нюансът на червена ябълка най-често може да се намери във формат total look – буквално от глава до пети. И това не е изненадващо: дори неща като семпло, оверсайз палто на The Row, изглеждат много по-впечатляващи благодарение на яркия цвят.
Червеният цвят е толкова самодостатъчен, че не изисква подкрепа нито под формата на сложна комбинация от нюанси, нито от сложни аксесоари. Въпреки това моделите с по-сложен дизайн в яркочервен нюанс не изглеждат по-зле. Ако огнено аленият total look все още е твърде смело решение за вас, тогава можете да се ограничите само до един детайл. Например блуза, или панталон. Или дори чанта: за щастие аксесоарите в този конкретен нюанс са по-популярни от всякога.

И не се страхувайте да изглеждате предизвикателно. Поне тази есен никой няма да ви съди за подобна смелост.


Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете зимата в елегантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени