Чорапогащниците не са това, което бяха

x

Чорапогащниците безспорно са най-добрият  приятел на всички дами, които обичат да носят рокли и поли в ежедневието си. Дори и да не сте от този тип жени,  сме почти убедени, че имате в гардероба си поне един чорапогащник. Макар и на дъното на последното чекмедже, все пак го имате.

През последните няколко сезона чорапогащниците имаха нещо като ренесанс във висшата мода. Не говорим, разбира се, за онези смъкващи се, неудобни и странни на цвят чорапогащници, които баба ви е носела. Не става дума и за вечния дебат кой чорапогащник е по-стилен – елегантният черен или далеч по-дискретният телесен цвят.  А какво ще се случи, ако в опциите добавим и цветни модели?Трябва да признаем, че чорапогащниците, които се превръщат в тренд за 2019-та са цветни, но определено  стоят на известна дистанция от стилни.  През настоящата година трудните за обуване аксесоари са много различни от цялостната ни изградена представа за тях. Те са претърпели модна метаморфоза. Скъсали са копринения пашкул, с който сме свикнали да обгръщат краката ни, и сега наподобяват пеперудени криле. Откриваме ги в много разновидности – с бродерии, дантели, цветя и дори мъниста.

Както вероятно се досещате, комбинирани с така екстравагантни елементи, те далеч не са подходящи за носене в ежедневието и най-вече в офиса. Избрахме да ви представим някои от колкото интересните, толкова и някак неприложими модели, които видяхме при дефилетата на големите брандове.

Ако имате дори и малка надежда, че ще откриете чорапогащника, с който в понеделник да отидете на работа, то ние не казваме, че това няма да се случи, но все пак  силно се съмняваме! Тези модели са за всички момичета, които обичат да се открояват ярко от тълпата и трудно си ги представяме съчетани с костюм по време на делова среща.Започваме с Erdem и неговите черни мрежести чорапогащници. Моделите варират от съвсем фина и ситна мрежа, напомняща много  рибарска,  до доста по-едри детайли, фигури и шарки. Умишлено споделяме точно тези чорапогащници съвсем в началото. Те са може би единствените, които, въпреки че носят нотка на ексцентричност и смелост, все пак е възможно да станат част от гардероба на една работеща жена. Макар и не за всеки ден!През 2019-та дантелата намира своето място не само върху тоалетите, придавайки им много стил, но и върху аксесоарите. И по-специално върху чорапогащниците. А дали правилото за допълнителния стил важи и тук… ами, по-скоро не. Абсолютно не е в сила, когато става дума  за цветни дантелени чорапогащници, каквито видяхме при Valentino.Не отричаме, че в определени случаи един дантелен  чорапогащник в черен цвят би допълнил изчистен вечерен тоалет. Трябва да се внимава обаче с аксесоарите от  иначе нежната материя, каквато е дантелата, когато става дума за носене в ежедневието.И ако мислите, че до тук се изчерпват модните тенденции за тези аксесоари, то не сте видели още по-колоритните предложения на Valentino, включващи цветна релефна бродерия във флорални форми, разположена върху фина бяла основа. А за да бъде визията още по-ексцентрична, италианският дизайнер съчетава чорапогащниците с отворени сандали.

Представихте ли си го вече? Ние, за да не затрудняваме фантазията ви, се погрижихме да го онагледим…
Изглеждат много различно, нали? С релефните бродерии на Valentino обаче не свършват артистичните модели. Продължаваме с Versace и техните предложения за чорапогащници, следващи тенденцията.Плътните текстури и ярките цветове много напомнят на татуировки, започващи от пръстите и простиращи се по цялата дължина на краката. Присъствието на този тип модели не ни изненадва,  защото голяма част от дизайнерите са включвали в ревютата си през годините подобни чорапогащници, наподобяващи татуировка. Те, както се досещате, са насочени към момичетата, любители на татуировките, както може би и към тинейджърките, току-що започнали да експериментират с различни визии, търсейки  себе си. Това, което можем да кажем е, че със сигурност чорапогащник – татуировка би било много по-добро решение, пред  напълно истинска такава.Последни в селекцията, но не по-малко цветни, са моделите на Mary Katrantzou. Те отново са много ярки, плътни и силно наподобяващи на японската техника ебру. Видяхме ги съчетани пак със сандали на висок ток, което вероятно също ще се превърне в тенденция за годината.Всеки един от тези чорапогащници определено е дързък и привличащ вниманието както към себе си, така и неминуемо към човека, който го носи.

Предполагаме, че авангардните аксесоари биха били подходящи за някое много ексцентрично парти, но не очакваме те да станат задължителна част от гардероба на всяко градско момиче. Дори сме почти убедени, че няма да срещаме често по улиците дами, обути в бродерия, дантела или „татуировки”. Ние все още не сме открили артистичен модел чорапогащник, който да носим през следващите месеци. Е, добре признаваме си, че и не търсим много активно! Вероятно това е една от модните тенденции на 2019, в която ще пропуснем  да се включим. Ами вие?


Текст: Ани  Георгиева

Снимки: Vogue, Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есенни мотиви.

Ако сте пропуснали
Най-четени