Дяволски добрата PRADA с нов сюжет и въздействащи концепции

x

 

 

 


 

“Обсебена съм от идеята за силните жени“, споделя Миуча след последното дефиле на PRADA. Според дизайнерката колекцията е един абсурд, неподчинен на правилата, или с други думи – това е една жизнерадостна колекция, насочена към жената с афинитет към цветовете. Мястото, по подобие на останалите модни титани, имаше своя тема, кореспондираща с тоалетите. Декорът бе украсен със стенни рисунки, вдъхновени от Диего Ривера и други мексикански стенописци.

 


 

 

 

 


 

Намеквайки именно за силната жена, спокойно могат да бъдат забелязани изнесените на преден план акценти на колекцията. Силно подчертана във всички аутфити е зоната около бюста – с всевъзможни кройки, декорации и цветови ансамбли. Лицата, принтирани по част от тоалетите, създават конотации за напълно открита и явно показана женска доминантност. Дали това са многото лица на дизайнерското вдъхновение, или многото лица на силните жени, стоящи на дневен ред?

 


 

 

 

 


 

Забелязвате ли нотката феминизъм, която се е разгърнала в целия този моден хит? Ето какво споделя Миуча за тези явни препратки към жените, които ще ги облекат: „Виждам ги като силни, разпознаваеми борци. Имаме нужда да сме борци по принцип. Ето отново този дебат за жените и ми се иска да го интерпретирам. Моят инструмент е модата. Използвам този инструмент, за да бъда дръзка. Хрумна ми идеята, че ако носиш дрехи толкова смислово преувеличени, хората ще гледат и ще слушат.“

 


 

 

 

 

 


 

В колекцията се открива и една ненатрапчива спортна нотка, която като лайтмотив е получила израз в гетите. Те са концептуално съгласувани с цветовата гама на останалите части от тоалетите. Техен контрапункт са многобройните декоративни орнаменти и пищността, с които Прада, по принцип, борави успешно.

 


 

 

 

 


 

Тълкуването на модата е част от асимилирането й, част от разбирането й и понякога дори способ да достигнем до нови, собствени идеи за стил. И ако дизайнът на дрехи ни сблъсква с емоционално натоварени решения, каквито са тези, не бихме се колебали да ги разнищваме с любопитство. Така че оставаме в настроение да търсим новата мода, нови идеи и добре реализиран замисъл като този на Миуча Прада.

Още снимки от колекцията може да видите тук.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ