Дяволски добрата PRADA с нов сюжет и въздействащи концепции

x

 

 

 


 

“Обсебена съм от идеята за силните жени“, споделя Миуча след последното дефиле на PRADA. Според дизайнерката колекцията е един абсурд, неподчинен на правилата, или с други думи – това е една жизнерадостна колекция, насочена към жената с афинитет към цветовете. Мястото, по подобие на останалите модни титани, имаше своя тема, кореспондираща с тоалетите. Декорът бе украсен със стенни рисунки, вдъхновени от Диего Ривера и други мексикански стенописци.

 


 

 

 

 


 

Намеквайки именно за силната жена, спокойно могат да бъдат забелязани изнесените на преден план акценти на колекцията. Силно подчертана във всички аутфити е зоната около бюста – с всевъзможни кройки, декорации и цветови ансамбли. Лицата, принтирани по част от тоалетите, създават конотации за напълно открита и явно показана женска доминантност. Дали това са многото лица на дизайнерското вдъхновение, или многото лица на силните жени, стоящи на дневен ред?

 


 

 

 

 


 

Забелязвате ли нотката феминизъм, която се е разгърнала в целия този моден хит? Ето какво споделя Миуча за тези явни препратки към жените, които ще ги облекат: „Виждам ги като силни, разпознаваеми борци. Имаме нужда да сме борци по принцип. Ето отново този дебат за жените и ми се иска да го интерпретирам. Моят инструмент е модата. Използвам този инструмент, за да бъда дръзка. Хрумна ми идеята, че ако носиш дрехи толкова смислово преувеличени, хората ще гледат и ще слушат.“

 


 

 

 

 

 


 

В колекцията се открива и една ненатрапчива спортна нотка, която като лайтмотив е получила израз в гетите. Те са концептуално съгласувани с цветовата гама на останалите части от тоалетите. Техен контрапункт са многобройните декоративни орнаменти и пищността, с които Прада, по принцип, борави успешно.

 


 

 

 

 


 

Тълкуването на модата е част от асимилирането й, част от разбирането й и понякога дори способ да достигнем до нови, собствени идеи за стил. И ако дизайнът на дрехи ни сблъсква с емоционално натоварени решения, каквито са тези, не бихме се колебали да ги разнищваме с любопитство. Така че оставаме в настроение да търсим новата мода, нови идеи и добре реализиран замисъл като този на Миуча Прада.

Още снимки от колекцията може да видите тук.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ