Франк Сорбие и Пеги Гугенхайм

x

 

 


 

В цялата кутюр култура която се разгърна пред нас, един дизайнер всеки път се различава радикално от останалите в начина, по който съумява да представи колекциите си. Франк Сорбие е не просто оригинален, той твори изкуство. Създава дрехи и след това създава театрална сцена, за да отдаде своята почит към висшата мода и вдъхновението си едновременно. Тазгодишното шоу не се отдалечи от тази тенденция и Сорбие за пореден път изпъкна сред останалите в бранша. 

 


 

 


 

Знаете ли коя е Пеги Гугенхайм? Връзката между нея и Седмицата на висшата мода в Париж се оказа именно дизайнерът Франк Сорбие, който посвети пролетната си колекция на известната наследничка на огромно състояние, известна в артистичния свят със страстта си да колекционира произведения на изкуството. Останала паметно име в света на авангардното изкуство, Пеги Гугенхайм и интересният живот, който е водила вдъхновиха Сорбие да отпразнува това виртуално сътрудничество в нестандартна обстановка, показвайки го на целия свят. 

 


 

 


 

"Театърът” започна с монолог, който разкри пред публиката подробности от живота на богатата наследница и обясни защо тя е послужила като прототип за колекцията на дизайнера. Моделите излизаха на сцената и разхождаха дрехите около художник, който рисуваше, появяваха се с кученца и цигарета. Дрехите представляваха импресии от 20-те години на миналия век, преработени през погледа на Сорбие. Някои рокли бяха като излезли от картини на Пикасо и Дали, точно такива, каквито ако Пеги беше жива, със сигурност щеше да пожелае да притежава. 

 

 


 

 


 

Артистичното представяне на колекцията задълбочи впечатленията на публиката. Франк Сорбие за пореден път ни изненада и провокира търсенията ни за любопитното от света на модата. Оказва се, че парижката Седмица за висша мода, освен всичко, е културно събитие с възпитаващи красивото у нас функции.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ