За дамските чанти с любов и… грижа

x

Чантата безспорно е един от най-любимите и незаменими дамски аксесоари. А една  никога не е достатъчна. И две – не са! Спорно е колко всъщност са. Обикновено имаме всякакви размери, цветове, големини, та даже и по няколко от вид. До тук – чудесно, разнообразието води за ръка вдъхновението. По трудният момент от това да сте притежател на  колекция от чанти (всичко над три броя може да броите за колекция) е да я съхранявате правилно. Без значение дали имате голяма дизайнерска кожена чанта или малък ежедневен клъч, то трябва да полагате необходимите грижи за тях. А те далеч не са нито много, нито толкова трудни. Събрахме ги в шест лесни за изпълнение препоръки, които гарантират по-дълъг живот на чантите ви.



Въпрос на разнообразие

Ключов момент към това чантите ви да бъдат максимално запазени, колкото се може по-дълго е… да ги сменяте редовно. Да, правилно прочетохте – колкото по-дълго носите една и съща дамска чанта, толкова повече тя се амортизира. Редувайте различни големини и цветове, според нуждите си (сигурни сме, че „колекцията” позволява), а тези, които не носите не забравяйте да съхранявате правилно!

Пълноценна грижа

Като стана дума за съхранение, както вероятно може да предположите не е достатъчно просто да ги приберете в гардероба. За да запазите формата им и да предотвратите смачкване или огъване, трябва да сложите в чантите си подходящ пълнеж. Може да използвате различни платове, пликовете с балончета, които се използват при транспортиране, зимните шалове, ако няма да ви трябват през сезона, и дори хавлиени кърпи. Всичко което е достатъчно меко и създава някакъв обем, ще ви свърши работа.

Бонус съвет: Не ви препоръчваме да използвате смачкани вестници за пълнеж. Нито всъщност вестници под каквато и да е форма, защото мастилото, с което са напечатани лесно се размазва и  може да съсипе чантата ви. Ако държите да е хартия, то нека е обикновена бяла такава.



Внимание към детайлите

След като вътрешността на чантата е запълнена с подходящ пълнеж идва време и да я оставите в гардероба. Само не я закачайте за дръжките й! Това ще доведе до бързото им износване, заради тежестта на самата чанта и ще я амортизира преждевременно.

Бонус съвет: Обръщайте специално внимание на дръжките и винаги ги оставяйте така, че да не се смачкат и/или прегънат, особено ако в тях има метални връзки.

Подходяща защита

Специалистите твърдят, че най-добрият начин за съхранение на чанти е върху рафт и задължително в калъф. Именно калъфът ще запази вида им, ще ги защити от прах и оцветяване/обезцветяване на материята. Препоръчително е да съхранявате чантите в платнените торбички, с които голяма част от чантите пристигат. Ако обаче нямате такава или поради някаква причина не може да я откриете, то и най-обикновена калъфка за възглавница може да свърши същата работа. Уверете се само, че „калъфът” е достатъчно голям, за да не деформира или промени формата на чантата ви, с течение на времето.

Бонус съвет: Никога не съхранявайте чантите си в пластмасови кутии  или найлон/полиетиленови пликове. И двата типа материали имат свойството да задържат влага, това в повечето случаи оказва неблагоприятно влияние върху чантите.



Сила срещу врага

Споменавайки влагата – тя е враг номер едно като цяло на гардероба, но особено на чантите и обувките, които не носим ежедневно. Дори може да бъде пагубна за тях! За да я избегнете може да оставяте вратите на шкафовете и гардеробите периодично отворени. Препоръчително е да използвате и специални ароматизатори, които абсорбират влагата.

Бонус съвет: Ако пък нямате под ръка подобен ароматизатор, то и старата „бабина” рецепта с кутийка сода в задната част на  гардероба върши чудесна работа. Содата има свойството да поема миризми и влага и ще се справи успешно със задачата да предпазва гардероба ви.

Време за раздяла

Започнахме със съвета да сменяте периодично чантите си, завършваме с това да се разделяте с тях, в момента, в който те вече не изглеждат по начин, по който ви удовлетворява, макар и да са ви много любими. За съжаление факт е, че дори и при най-правилните грижи, носейки дадена чанта тя бързо се амортизира. И нещо повече – това сякаш са аксесоарите, които се амортизират най-бързо от всички други. Какво да правите? Ами нищо повече, след правилните грижи за чантите остава просто да ги носите и да им се радвате. Все пак те не са купени, за да стоят в калъф, нали? Пък и кой би отказал възможност да си купи нова чанта?

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

 

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пуловерът е най-добрият приятел на неделната ни разходка.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ