Игри на пластове

x


Време е за уютни и топли дрехи, красиви палта, оувърсайз сака и плътен деним. Зимата е сезонът на безкрайните комбинации, смесването на различни материи, раждането на нови трендове. Дали ще носим вечното бежово палто или ще експериментираме с различни и нови трендове, зависи изцяло от вас. И ако през лятото мотото ни е колкото по-малко, толкова повече, то през зимата е съвсем обратното.

Дами и господа, време е за един тренд, който отдавна чакаме да се превърне в официален. От години най-интересните аутфити са именно зимните и то тези, които изглеждат на пръв поглед изцяло несъвместими. За тази тенденция има цял отделен термин, наречен layering. Или казано накратко, напластяване на една дреха върху друга. И именно това дава свобода на цялата ни фантазия и въображение. Сложете копринена рокля, а върху нея, пуловер, след това тренчкот и накрая палто. Да, колкото и налудничаво да звучи, визуалният ефект е силен и вълнуващ. Особено ако успеете да съчетаете подходящи цветове.

Това е не само модерен начин на обличане, но и изключително практично решение за студените зимни дни. Има нещо много небрежно и в същото време елегантно в това да съчетаеш рокля с флорални мотиви с жилетка, а над нея да добавиш и елек, например.

И ако тук има някакво правило, то е обратното на less is more. Опитайте се да съчетаете всички любими силни елементи в един тоалет, но не забрявяйте, че балансът тук е повече от важен. Трябва да намерите фокуса на дадения аутфит и да не прекалявате с ексцентричните акценти. За да получите една стилна, умерена но и много тренди визия.

Намираме вдъхновение в най-добрите примери от стрийт стайла. И за наше огромно успокоение, голяма част от тях са базирани и на дрехи, които можем да носим в работна среда. Каква огромна награда е това да можем да сме модерни и стилни и на работното място!

Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest, Elle

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY ~

Съмнението е убиец. Просто трябва да знаеш кой си и за какво се бориш.

Ако сте пропуснали
Най-четени