Игри на пластове

x


Време е за уютни и топли дрехи, красиви палта, оувърсайз сака и плътен деним. Зимата е сезонът на безкрайните комбинации, смесването на различни материи, раждането на нови трендове. Дали ще носим вечното бежово палто или ще експериментираме с различни и нови трендове, зависи изцяло от вас. И ако през лятото мотото ни е колкото по-малко, толкова повече, то през зимата е съвсем обратното.

Дами и господа, време е за един тренд, който отдавна чакаме да се превърне в официален. От години най-интересните аутфити са именно зимните и то тези, които изглеждат на пръв поглед изцяло несъвместими. За тази тенденция има цял отделен термин, наречен layering. Или казано накратко, напластяване на една дреха върху друга. И именно това дава свобода на цялата ни фантазия и въображение. Сложете копринена рокля, а върху нея, пуловер, след това тренчкот и накрая палто. Да, колкото и налудничаво да звучи, визуалният ефект е силен и вълнуващ. Особено ако успеете да съчетаете подходящи цветове.

Това е не само модерен начин на обличане, но и изключително практично решение за студените зимни дни. Има нещо много небрежно и в същото време елегантно в това да съчетаеш рокля с флорални мотиви с жилетка, а над нея да добавиш и елек, например.

И ако тук има някакво правило, то е обратното на less is more. Опитайте се да съчетаете всички любими силни елементи в един тоалет, но не забрявяйте, че балансът тук е повече от важен. Трябва да намерите фокуса на дадения аутфит и да не прекалявате с ексцентричните акценти. За да получите една стилна, умерена но и много тренди визия.

Намираме вдъхновение в най-добрите примери от стрийт стайла. И за наше огромно успокоение, голяма част от тях са базирани и на дрехи, които можем да носим в работна среда. Каква огромна награда е това да можем да сме модерни и стилни и на работното място!

Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest, Elle

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени