La dolce vita по случай 90-ия юбилей на Fendi

x

28138394606_1d8735f19b_b


Има годишнини, и… годишнини. Миналият юли модна къща Fendi отпразнува 50-та годишнина от сътрудничеството си с дизайнера Карл Лагерфелд с грандиозно шоу в Париж. Кайзерът е известен с нежеланието си да празнува рождени дни и годишнини. „Не поглеждам назад”, обича да казва той, но италианската модна къща не би пропуснала юбилей като 90-та си годишнина.

След ревюто с висша мода в Париж Fendi отведе гостите си с чартърен полет на друго удивително шоу в Рим. За събитието те осигуриха Фонтана ди Треви, станал популярен благодарение на филма „Сладък живот” на Фелини. Фонтанът беше включен след близо година и половина ремонт, а моделите се разхождаха върху прозрачна пътечка, построена върху басейна. Едно от най-вълшебните шоута на света, след дефилето на Fendi през 2007 г. на Великата китайска  стена.Ако това място имаше някакъв недостатък, той е, че моделите не бяха достатъчно близо до гостите (сред които и Мария Грация Чиури и Пиерпаоло Пиколи, както и Бернар Арно, които оцениха прекрасните 46 тоалета от ревюто). 5000-те ръчно изрязани дупки бяха превърнали една обикновена розова рокля в дантелена. Изработката на палтото от норка на миниатюрни квадратчета отнела 1200 часа работа, за да се зашият и образуват вълшебна горска сцена. Какво още ни направи впечатление? Плетените рокли с основа от тюл, бродирани с парчета дългокосместа норка и ресни от кожа, както и дантелените рокли, апликирани с ръчно изрязани от кожа от норка цветя. „Ето това е Fendi. Никоя друга модна къща в света не го прави и не може да го направи”, споделя Лагерфелд.

Умението е едно на ръка, но духът на цялата колекция беше омагьосващ, както винаги. Лагерфелд открил вдъхновението си за нея в книгата с приказки от 1914 г. „На изток от слънцето и на запад от луната”, илюстрирана от датския художник Кай Нилсен. Няколко от илюстрациите се превърнали и в част от отделните дрехи. „Тези приказки от Северните народи бяха в духа на детството ми”, признава Лагерфелд. Той създал палта за принцеси – едно от тях е палтото от норка с инкрустирано изображение на принцеса върху гърба. Това е доказателство за безспорния талант на Лагерфелд и на ателиетата на Fendi, а резултатите са невероятни.

Текст: Fashion inside

Снимки: Press

Вижте още:

FENDI ВЪЗСТАНОВЯВА ЕДНА ОТ ЛЕГЕНДИТЕ НА РИМ

КОЛОРИТЪТ НА FENDI – ОЩЕ ЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ОТ ЛАГЕРФЕЛД

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уверени в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени