Мъжът и жената от корицата: oткрийте разликата – тя е само една

x

 


 

Тази тема не е за мъжка мода. Или е, но само донякъде, защото на кориците на мъжкото списание GQ през годините ще откриете много мъжки лица. Първоначалната ни идея беше да разгледаме как всъщност изглеждат мъжете на корици на големи списания и кои са тези мъже. Някои от тях подбрахме днес. И да, те са красиви, известни мъже, герои във филми или носители на награди „Грами“. Облечени са в тоалети и костюми на известни марки. Част от лицата тук са Леонардо ди Каприо, Джей Зи, Кание Уест и като се замислим – на всяка корица ясно пише името на мъжът, на когото главният редактор е решил да посвети конкретния брой.

 


 

 


 

Идеята да разгледаме лицата на едно списание за мъже обаче се отклони от първоначалната си цел. Защо? Решихме да търсим в интернет с ключови думи „корици и мъже“. Резултатите обаче ни разкриха и припомниха една друга картинка. Тук има и много жени – много повече. Казахме си „ОК, нормално е!“ и продължихме да разглеждаме. След това започнахме да сравняваме и изведнъж се оказахме в един малък капан от типа „открийте десетте разлики“.

 


 

 


 

Всички мъже на кориците са снимани в близък план, облечени са като истински бизнесмени, каквито всъщност са, защото за да градиш каквато и да е кариера – на спортист, актьор, певец, в крайна сметка означава, че знаеш как се прави бизнес. Дори и да не са такива – поне така изглежда. Мъжете постигат това внушение много лесно. Стилистите им ги обличат с костюми и вратовръзки. Кой с Ralph Lauren, кой с Dior – все етикети като, които имат история зад гърба си.

 


 

 


 

Ами кориците с жени на тях? Какво им е? Вярвате ни или не – всички жени, снимани за GQ, са голи, полуголи, полуразсъблечени или полуоблечени. Нито една от тях не прилича на бизнес дама, а и те са такива. Нито една от тях не е снимана в толкова близък план като мъжете, за да се вижда предимно лицето ѝ. Тук тялото излиза на преден план – цялото или част от него, голо и в предизвикателни пози.

 


 

 


 

Разбираме, че става дума за мъжко списание. И все пак се питаме: наистина ли нямаше нито една жена през всичките тези години, която да бъде показана във вид, подобен на мъжкия? Наистина ли нито една жена не заслужи да бъде представена в друга светлина и тук? Не се опитваме да феминизираме въпроса. Не търсим правилно или грешно. Просто излагаме един факт, който ни направи впечатление и… направо си ни впечатли доста. Припомняме, че GQ не е списание, което копира Playboy. Напомняме, че обичаме да виждаме красиви мъже. Питаме се обаче дали все пак понякога този дисбаланс в показването на личността на мъжа и тялото на жената не довежда до качествени изменения в отношението към женския образ? Как мислите?

 


 

 


 

 


 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Мъжкият блейзер – легендата за неговия произход и начин на употреба след това

За Dunhill, красивите британци и начинът, по който изразяват себе си

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ