Ню Йорк харесва цвета на парите

x

Модната седмица в Голямата ябълка вече приключи, но стрийт фотографите успяха да запечатат в кадър най-интересните визии от метрополитния град. По улиците на Ню Йорк видяхме много ярки цветове, обемисти якета, прави панталони и неонови аксесоари. Но най-грабващи бяха тоалетите в зелен цвят.През следващия сезон зеленото ще бъде един от властващите цветове, а модните гурута не закъсняха да покажат как и с какво да го носим.

Палтата в масленозелено са добър избор за хората, които харесват тъмните нюанси, но търсят разнообразие от познатото черно, кафяво и тъмносиньо. Свежи и актуални, тези връхни дрехи могат да се носят спокойно с лилави, жълти, черни и кафеви дрехи.

Тревистозеленият цвят беше сред най-предпочитаните от стрийт стайл звездите. Дълги палта, пуловери, полота и чанти в яркия нюанс грабваха окото на другите гости на Седмицата на модата.

Символиката на зеления цвят

За много хора зеленият цвят има силни асоциации с природата и напомня за тревата, дърветата и горите. Зеленото често се описва и като освежаващ, но и спокоен цвят. Други често срещани асоциации на зелените нюанси са пари, късмет, здраве и екологична осведоменост. В древната митология зеленото е представлявало плодородието както на земята, така и на жените.

Проучванията показват, че зеленият цвят също така може да вдъхновява творчески, затова не се замисляйте, когато в магазина очите ви се спрат на този приветлив нюанс. Грабвайте го и се впуснете в креативни съчетания на различни визии!Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени