Повече от аксесоар, по-малко от бижу

x

Случвало ли ви се е да си счупите слънчевите очила? Да ги изпуснете, наседнете или притиснете, без да искате? Помните ли онзи любим чифт, който загубихте преди няколко години? Или онези очила, със страхотната рамка, стъклата на които са необратимо надраскани…

Всеки човек, обичащ да носи този толкова важен аксесоар, има поне една подобна история, свързана често с „най-любимия чифт”. Ако слънчевите очила не са си на мястото, което им е отредено, то те обикновено са върху главата или в най-добрия случай – прибрани в специална кутия в чантата. А какво ще кажете когато не ги носите да бъдат на верижка на врата ви?Асоциацията на много хора, когато чуят за верижки и очила в едно изречение е за дама, прехвърлила 60 години, четяща в люлеещия се стол на балкона си, или за секретарка на средна възраст, работеща в офис. Ако и вие сте си помислили същото, разбираме ви! Верижките за очила през 2019-та обаче са много различни. Дори нещо повече – бързо се превръщат в тренд. При това практичен тренд, защото ако носите очилата си на верижка, те никога няма да се загубят или счупят… просто ще си висят.Естествено знаем, че е изключително трудно да се намери верижка за очила, която едновременно да подхожда на рамката, цвета и формата на очилата и съответно на цялостната ви визия. Разнообразието обаче е наистина голямо. От изключително нежни, едва забележими верижки, през такива с перли, пискюли, камъни, мъниста, та чак до много ексцентрични модели с метални или пластмасови елементи.
Докато някои модели определено се набиват на очи, то има и такива, които спокойно може да носите и в офиса. Тънките верижки, приличат повече на бижута, отколкото на практичен аксесоар. Когато не носите очилата, може просто да ги отпуснете на врата си и верижката да се превърне в чудесно колие. Функционалност и стил – не е ли това един мечтан дует?Колкото и модерни да станат верижките за очила, те вероятно ще си останат един от онези аксесоари, които не всички ще изберат да носят. По една или друга причина е много вероятно и вие да не се припознаете в този тренд. Може вече да  сте избрали да носите така модерните шноли за коса или пък гривните с мъниста, и една верижка просто да утежни визията ви. Ако обаче решите да експериментирате и да дадете шанс на тези аксесоари за очила, то погледнете първо в кутията за бижута на майка ви или баба ви. Наистина, не се шегуваме! Модата преди 30-40 години в дадени направления не е изобщо за подценяване и е много вероятно да откриете някое старо съкровище. Подобна верижка за очила освен сантиментална стойност ще ви придаде и ретро нотка, която в момента е изключително търсена. Стига разбира се да се съчетава добре с цялостния ви стил!Има опция и да си изработите подобен аксесоар сами или пък с децата ви. Освен приятно прекарано време, крайният резултат също ще бъде нещо уникално, което само вие ще притежавате.Не можем да пропуснем и шопинга – много модни къщи тази година ни представят различни интерпретации на този забравен във времето аксесоар. Верижки за очила, може да откриете в колекциите на Chloe, Alessandra Rich, в австралийската марка Le Specs, в масмаркет брандовете… Не забравяйте да проверите и при хората, занимаващи се хендмейд. Ако никъде не откриете „вашата верижка”, то много вероятно е някой творец да я създаде специално за вас.Много търсене и още толкова пробване! Това сме се убедили, че е най-добрата формула за всеки налагащ се тренд. Не е задължително всичко модерно да ни харесва, дори е невъзможно всичко да ни отива, но си заслужава винаги да пробваме нещо ново! Без да предполагаме точно така може да открием следващото ни любимо „нещо”! Не губим нищо, когато опитваме, нали?

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък води със себе си  дълъг уикенд, но и доза есенно лошо време. Първото все пак още…

Ако сте пропуснали
Най-четени