Пухенките, които владеят зимата

x


Добре че ги има! Пухените якета, пълни с милион и едно перца, които да ни бранят в най-мразовитите дни. В онези моменти, в които и термометрите се разплакват от студ, вадим тежката артилерия и не се колебаем към коя връхна дреха да посегнем. И след като спортните облекла и стил свободно триумфират на модната арена няколко поредни сезона, съвсем в реда на нещата беше комфортното топло яке да излезе на преден план и да се качи убедително на големия подиум. Гигантите от ранга на Gucci, Balenciaga, Prada, Fendi и Burberry му окачиха значката на тотален хит за сезона и го прекроиха в невероятни вариации. Fendi го заляха в сърца и го облякоха в кадифе. Moncler си направи кукленска колаборация със Simone Rocha и украсиха пухенките си с панделки и мъниста. Алесандро Микеле, верен на стила си, не се поколеба да посегне към пищните принтове, едрите дантели и неочаквани акценти. Balenciaga засилиха обема на моделите си и не пропуснаха да сложат по едно добре видимо лого. 

Можем да изброяваме до безкрай. Но сме вдъхновени да поговорим за стилизирането на любимото си яке за сезона. Потриваме доволно ръце, изправяйки се пред факта, че невъзможни комбинации не съществуват, както сами ще се убедите от снимките, които сме подбрали.

Oversize пухенката смело се впуска в авантюра дори с подчертано елегантни рокли и поли. Като разчупваме формалната рамка съвсем с допълнение от груби боти. И колкото по-семпла или моноцветна е роклята, толкова повече своеволия си позволяваме в принтовете, които покриват якето ни.

Ярките панталони и класическия деним си остават сред фаворитите ни, с които сглабяме идеално комфортната визия за компания на обемната ни връхна дреха.

С любопитство наблюдаваме, но и се престрашаваме на съчетание от пухенка с токчета. Експериментаторската вълна ни води към дълбоките води на смелите комбинации и ни позволява да бъдем толкова дръзки, колкото ни се прище. Признаваме, вдъхновението ни в огромна степен отново идва от Balenciaga.

Текст: Сияна Заимова

Снимки:Matchesfashion.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Далеч сме от морето, но една сламена чанта, може повече от спокойно да го доведе в още…

Ако сте пропуснали
Най-четени