За Moncler и границите на въображението

x

 


„Република на въображението“ е новият проект на Moncler Genius, представен със специален ивент ден преди официалното откриване на Седмицата на модата в Милано. Градът, към който са отправени всички погледи, дори и на тези, които не са най-големите модни последователи. Защото когато се случва нещо красиво и голямо, то няма как да остане незабелязано. Такъв е и случаят с инсталацията, създадена от Moncler, която представлява сграда, разделена на 8 „клетки“, всяка от които представя една от колекциите, които ще бъдат пуснати в близките месеци. Президентът на бранда Ремо Руфини споделя, че Moncler от край време търси различни начини за изразяване, именно защото креативността няма граници. Moncler Genius е нещо като hub за онези, които имат различно и креативно виждане за дизайна и живота. А Moncler им дава възможност да работят заедно, запазвайки ДНК-то на бранда живо.

Няма как да подминем гениалната колекция на криейтив директора на Valentino, Пиерпаоло Пичоли, чиято инсталация включва разноцветни и разкроени в талията палта, а издължените силуети на манекените напомнят кино стилистиката на нашумелия напоследък сериал „Историяна на прислужницата“. Влюбихме се и в приказните аутфити, носещи духа на Викторианската епоха, създадени от Симоне Роча, които предлагат снежна разходка с красиви рокли и наметнати пухенки… Сандро Марино пък представя класическата линия Grenoble, посветена на планината, с хитра игра на отражения. Цветните модели са легнали на земята, а макси огледало създава ефект на истинска планина, по която сякаш се катерят.

Истината е, че ако това е първото събитие от Седмицата на модата в Милано, то не само нямаме търпение за следващите, но и ще следим с още по-голям интерес. Защото модата се променя, става по-отговорна, по-сериозна и все повече прилича на изкуство. И то с кауза.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Vogue, Moncler

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени