Шарена вратовръзка

x

Вратовръзката и нейната история започват някъде през 17-ти век, когато Луи XIV забелязал парчето плат около вратовете на хърватски войници. Писателят Оноре дьо Балзак за пръв път дава литературен израз на мъжкия аксесоар в произведението си „Изкуството да се носи вратовръзка”. И днес, модата е осъвременила и освободила от граници тази характерна част от облеклото на мъжките ни половинки. Няма начин да ни убегнат всички дребни или странни приумици от подиумите, които едновременно искаме да харесаме безрезервно, но малко ни е страх. 


 

 


Италианската модна къща Enrico Coveri ни изправи пред едно такова предизвикателство. Питаме ви: Харесвате ли шарените вратовръзки и достатъчно дръзки ли сте, за да ги обикнете? До колкото можем да преценим, те не са за всеки вкус, но пък, спомняме си също, че вратовръзката издава настроение, тя е символ на индивидуалност и ако е шарена, то със сигурност запомняте и нея и собственика ѝ. И още по-интересно е, че една шарена вратовръзка би била добър повод за започване на разговор, ново запознанство или ако искате дори и намек за разчупване на атмосферата.


 

 


Истината е, че ние сме повече „За”, отколкото „Не” по повод на експериментите с мъжкото облекло. И ако вратовръзката е приела универсална форма през 19-ти век, означава ли това, че през 21-ви век трябва да я приемате като даденост без повод за промяна? Напротив, купете задължителната за стила ви вратовръзка и запомнете, че тя може да е свидетелство за естетика и бизнес етикет, но заедно с това и закачлив пример, че не само женските аксесоари бълват от разнообразие и колорит.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко официално е достатъчно официално?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ