Скулпторът Стефан Ролан

x

 


За този дизайнер често казват, че подхожда към дрехите като към скулптури. Невъобразимо скъпите тоалети в най-новата му колекция изглеждат така сякаш са оживели скици, впечатление, което е допълнено от монохромната цветова гама в черно и бяло. Двата цвята са класика в модното изкуство, но сякаш Ролан се е възползвал от тях с огромното удоволствие на творец. 

 


 

 


Границата между черното и бялото е рязка и конкретна, цветовете са противопоставени един на друг в една невероятна смесица от шифон и коприна. Поредицата от модели облечени в безвремието на двата цвята, създават впечатление за приказна симфония от плат. Сякаш наблюдаваме клавишите на пиано, които потрепват един до друг, за да изпълнят едно паметно произведение на изкуството подписано и ръководено от тренираната ръка на висшата мода.

 


 

 


В невероятен синхрон с безупречната обстановка, детайлите от колекцията изпъкват като релефни фризове. Закрепените за раменете високи яки са визуално отделени от роклите, декоративната монохромна флора се отличава с ненатрапчиви форми. Около раменете и глезените дизайнерът е фиксирал платовете в интересни обеми, които в единия случай изглеждат сякаш противостоят на гравитацията, а в другия сякаш благодарение на нея благополучно завършват тоалета.

 


 


 

"Черешката" на тази черно-бяла модна торта е легендарната Кармен Дел’Орфис, която се появява на подиума, за да закрие ревюто облечена изцяло в бяло, почти като истинска булка. Финалистката на ревюто сякаш е свалила своите 81 години от гърба си, за да наметне огромното бяло наметало, което допълва интересния и нетрадиционен сватбен ансамбъл. 

 


 

 


 

Колекцията ни зареди с приказна енергичност. Подчертаният драматизъм и мистична окраска изпъкват на фона на многото цвят от останалите ревюта. Иска ни се да видим на живо част от прекрасното дело на дизайнера, може би някъде в Париж, докато мечтаем за мода и пием кафе на брега на Сена.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята – универсално оръжие и за офис, и за почивка.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ