Том Браун – един неочакван моден гений

x


Том Браун е белият заек в модата, който винаги е любопитно да последваш. Защото никога не знаеш къде ще те отведе със следващото си ревю. Или с кои фантастични герои на фантазията си ще те запознае.

Пътят на Том до най-лъскавите витрини в света не е типичният разказ за момчето, което учи в престижен колеж и се отправя с ножици и метър в ръка към големите успехи. Дизайнерът завършва бизнес програма в неособено престижен университет. Опитва късмета си като актьор в Лос Анджелис – меката на мечтите. И докато се явява от кастинг на кастинг и участва в реклами, ненадейно открива истинската си страст – нестандартните кройки с винтидж привкус. Сблъсква се реалността – актьорската професия не се очертава да остане кариерата на живота му. Продава колата си и се отправя към Ню Йорк. И там започва да се занимава с продажби първо за Giorgio Armani, а по-късно и за Club Monaco. По това време брандът се управлява от Ралф Лорън. Който среща Том и успява да види в него истинския му потенциал. Подава му ръка и го назначава на длъжност, обвързана с дизайна и мърчандайзинга на Club Monaco.През 2001 Том прави следващата голяма крачка и лансира собствения си бранд. Доста смел и почти радикален за времето си. Докато всички възхваляват лежерния комфорт, джинсите и тишъртите, мистър Браун обръща правилата и въвежда на сцената елегантните кройки и ексклузивните костюми.

Той е най-добрата си реклама… и единствената, която може тогава да си позволи. Създава 5 костюма за себе си и ги носи като емблема на собствения си почерк. Работата сработва и трудът му става адски разпознаваем дори когато славата го застига заедно с всички плагиати на стила му. Но Том е един.

През 2003 отваря врати магазинът му в Ню Йорк, където джентълмените от близо и далеч се стичат, за да се сдобият с костюм, създаден персонално спрямо техните мерки. През 2008 GQ му поднасят титлата Дизайнер на годината и адмирациите си. През 2013 и CFDA му връчват престижната награда за Дизайнер на мъжко облекло на годината. Никак не е малко за неуспял актьор със спорно бизнес образование, нали?

През 2011 се случва и нещо изключително значимо за кариерата му – Том обявява, че стартира и дамска линия. И го прави с абсолютен замах и успех. Та дори Мишел Обама му е почитателка, как бихме могли да го подминем.

Но Том Браун няма и намерение да спира дотук. Отправя поглед към хоризонта и там вижда нова ниша за таланта си. И решава, че е крайно време да се впусне в нова авантюра и да създаде козметична линия и парфюм. Очакваме дебютът му и на тази арена за красота с нетърпение.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Grailed.com, Salutemag.com, Vogue.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на акценти…

Ако сте пропуснали
Най-четени