Разцветът на лятната мода

x

Лятото вече е напълно разцъфнало и духът му се усеща навсякъде.  Всички социални мрежи се изпълват със снимки на приятели, познати и известни личности, наслаждаващи се на заслужените си почивки.  Музика кънти от баровете и енергията буквално вибрира по градските улици и паркове… 

Някъде из този ярък пейзаж, в късните следобедни часове и с нещо изпотено от лед в ръка, настъпват и блажените моменти на носталгия по вече миналите лета. Със същото чувство се промъква в гардероба ни и тенденцията, за която ще ви споделим днес. Носталгична препратка към иконите на стила и триизмерен прочит на класиката (в пряко и преносно значение).


 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)


Лесно е да „плеснеш” два-три флорални десена на класически модели и мигновено да им сложиш заглавие „пролет/лято”. Още от миналата година обаче, цветното настроение завладява подиумите в нова триизмерна форма. Какво подхранва флората на вдъхновението на марки като Roksanda, Loewe и Dries Van Noten, за да продължават отново и отново да се завръщат към цветните мотиви? За съжаление или не, не мога да се разходя из съзнанието на Джонатан Андерсън и да ви кажа със сигурност, но мога да ви изброя няколко причини защо аз съм фен на тенденцията.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)


Споменавайки мотива за носталгията малко по-горе, първата асоциация, която изникна в ума ми бяха летата на едно дете. Да тръпнеш в очакване най-накрая да станеш в 5 сутринта и със цялото семейство да потеглите към любимото Черно море.

Вода, пясък, слънце и цветя… 

Навярно голяма част от вас поне веднъж са се отбивали до Балчик, за да прекарат няколко часа във възхитителната ботаническа градина, погалена от соления бриз. Тази очарователна картина се е кодирала в съзнанието ми от години и ако имам възможността да наблюдавам репрезентацията й върху висша мода, ами… няма да откажа. Красотата на природата притежава особена, но и същевременно универсална живителна сила, която никога няма да престане да засажда вдъхновение у хората.
Щом сме подхванали разговора за носталгия и класики, то как да не споменем един OG почитател на големия цвят, тенденциозно изпреварил времето си – Кари Брадшоу.  Любимата ни героиня украсяваше аутфитите си с 3D цветни апликации относително често и няма да се изненадам, ако е сред основоположниците на това грандиозно завръщане.
Не всичко идва от миналото, естествено. Голяма част от тренда би могла да обрисува настоящето ни. А защо не и бъдещето?След няколко години на отменени ваканции, бягане по девствени плажове и търсене на безлюдни кътчета, където да търсим своя център, вече е време да разгърнем цветовете си. Лятото, някак съвсем непринудено, предразполага всички ни да бъдем по-отворени, смели, решителни и живи. Време е да бъдем спонтанни, диви и цъфтящи. Компанията на Prada рокля с триизмерни апликации няма да е излишна, убедени сме. 

Открийте своя цвят и не се страхувайте да показвате на воля! 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dries Van Noten (@driesvannoten)


Текст: Наско Фотев

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Малката черна рокля и нейните интерпретации.

Ако сте пропуснали
Най-четени