Разцветът на лятната мода

x

Лятото вече е напълно разцъфнало и духът му се усеща навсякъде.  Всички социални мрежи се изпълват със снимки на приятели, познати и известни личности, наслаждаващи се на заслужените си почивки.  Музика кънти от баровете и енергията буквално вибрира по градските улици и паркове… 

Някъде из този ярък пейзаж, в късните следобедни часове и с нещо изпотено от лед в ръка, настъпват и блажените моменти на носталгия по вече миналите лета. Със същото чувство се промъква в гардероба ни и тенденцията, за която ще ви споделим днес. Носталгична препратка към иконите на стила и триизмерен прочит на класиката (в пряко и преносно значение).


 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)


Лесно е да „плеснеш” два-три флорални десена на класически модели и мигновено да им сложиш заглавие „пролет/лято”. Още от миналата година обаче, цветното настроение завладява подиумите в нова триизмерна форма. Какво подхранва флората на вдъхновението на марки като Roksanda, Loewe и Dries Van Noten, за да продължават отново и отново да се завръщат към цветните мотиви? За съжаление или не, не мога да се разходя из съзнанието на Джонатан Андерсън и да ви кажа със сигурност, но мога да ви изброя няколко причини защо аз съм фен на тенденцията.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)


Споменавайки мотива за носталгията малко по-горе, първата асоциация, която изникна в ума ми бяха летата на едно дете. Да тръпнеш в очакване най-накрая да станеш в 5 сутринта и със цялото семейство да потеглите към любимото Черно море.

Вода, пясък, слънце и цветя… 

Навярно голяма част от вас поне веднъж са се отбивали до Балчик, за да прекарат няколко часа във възхитителната ботаническа градина, погалена от соления бриз. Тази очарователна картина се е кодирала в съзнанието ми от години и ако имам възможността да наблюдавам репрезентацията й върху висша мода, ами… няма да откажа. Красотата на природата притежава особена, но и същевременно универсална живителна сила, която никога няма да престане да засажда вдъхновение у хората.
Щом сме подхванали разговора за носталгия и класики, то как да не споменем един OG почитател на големия цвят, тенденциозно изпреварил времето си – Кари Брадшоу.  Любимата ни героиня украсяваше аутфитите си с 3D цветни апликации относително често и няма да се изненадам, ако е сред основоположниците на това грандиозно завръщане.
Не всичко идва от миналото, естествено. Голяма част от тренда би могла да обрисува настоящето ни. А защо не и бъдещето?След няколко години на отменени ваканции, бягане по девствени плажове и търсене на безлюдни кътчета, където да търсим своя център, вече е време да разгърнем цветовете си. Лятото, някак съвсем непринудено, предразполага всички ни да бъдем по-отворени, смели, решителни и живи. Време е да бъдем спонтанни, диви и цъфтящи. Компанията на Prada рокля с триизмерни апликации няма да е излишна, убедени сме. 

Открийте своя цвят и не се страхувайте да показвате на воля! 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dries Van Noten (@driesvannoten)


Текст: Наско Фотев

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сако с вълна и каре VERYCHI

Сако с вълна и каре VERYCHI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо сако от туид Happiness İstanbul

Късо сако от туид Happiness İstanbul Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Модата е като яденето, не трябва да се придържате към едно и също меню.

Ако сте пропуснали
Най-четени