Да готвят или да не готвят жените?

x

Готвенето е като любовта. Трябва да бъде повече от това, от което си мислиш, че имаш нужда.“Започваме с тези думи на Джулия Чайлд, защото не се сещаме за по-голямо вдъхновение от жената, която преобърна кулинарния свят. Гледайте филма „Джули и Джулия“ с Мерил Стрийп, ако имате нужда да си припомните каква колоритна личност е била.
Нека си го кажем. Ние, жените, готвим. Някои от нас готвят всеки ден, други го правят по-рядко, трети почти не готвят, но това съвсем не означава, че не държат да имат в домовете и в кухните си перфектните условия. Защото и веднъж месечно да се случва развихрянето ни в кухнята, е важно то да се получи като по ноти. Или като по мед и масло, както вероятно би казала Джулия.
„Животът е твърде кратък за фалшиво масло или фалшиви хора.“Готвенето има различни аспекти. То не е просто нарязване на едни продукти и хвърлянето им в тенджера, тиган или тава. Готвенето е изкуство. Готвенето носи и социален елемент. Забавно е да готвим например заедно с децата ни, освен това е и полезно, защото така възпитаваме у тях отношение към храната и храненето. Романтично е да готвим с любимия мъж, а когато той ни сготви, е едно от най-милите неща на света. Когато поканим гости, с повод или без повод, искаме да ги впечатлим с вкусно и здравословно меню.
„Обичам да готвя с вино. Понякога дори го слагам в яденето, което готвя.“
Новите технологии са неизменна част от живота на модерния човек – жена, мъж, дете, няма значение, и когато ги имплементираме естествено в дома си, имаме налице улеснено ежедневие плюс изживяване, което е вълнуващо. Защото в днешния свят това много често е фактор номер 1 за изборите, които правим – включително как избираме да обзаведем дома си, кухнята си, какво избираме да пазаруваме в магазина, какво избираме да приготвим за вечеря и т.н.„Хората, които обичат да ядат, винаги са най-добрите хора.“
Разказвали сме ви за концепцията Bespoke на Samsung – в частност за хладилниците и прахосмукачките. Днес ще повдигнем завесата към фурните за вграждане и електрическите плотове за вграждане, като при тях се запазват трите водещи акцента – модуларност, персонализация и екосъобразна технология. На по-обикновен език, Bespoke залага на гъвкави комбинации, които могат да се адаптират към динамичния начин на живот на потребителите; разнообразие от цветове според индивидуалния вкус и според интериора; и множество иновативни технологии от най-високо ниво.
„Обзаведете кухнята си с най-солидното и добре изработено оборудване, което можете да намерите. Дръжте ножовете си винаги остри и… приятен апетит!“
Фурните за вграждане Bespoke предлагат повече гъвкавост и възможности за избор при готвенето, като същевременно обличат кухнята в стил, защото идват в различни цветове и покрития. Посредством иновативните технологии (напр. AI Pro Cooking, Dual Cook Steam и Dual Cook) и по-интуитивното управление сме способни да постигнем ниво като на професионален шеф готвач. Функцията Add Steam при печене прави месото и сладкишите хрупкави и сочни. Функцията за готвене във вакуум Air Sous Vide дава възможност за напълно равномерно сготвена храна със съвършен вкус. Ако и вие като нас се опитвате да страните от пържените храни, но пък ги обичате, защото са вкусни, ще се зарадвате на функцията Air Fry. Тя позволява готвене с по-малко мазнина – получавате по-здравословни пържени ястия без фритюрник. Интелигентната функция SmartThings Cooking е една от любимите ни, защото персонализира рецептите и ни спестява време и усилия. Пестим и енергия. И не на последно място, тези фурни се почистват сами – със система за каталитично почистване. Каталитичният панел на задната стена на фурната привлича капчиците мазнина, които се отделят по време на готвене, след което се почиства сам.„Мисля, че внимателното готвене е любов. Нали?“
Електрическият плот за вграждане Bespoke се управлява лесно с помощта на външен панел с дисплей, а специалната зона Dual Flex Zone предлага възможност за готвене на две ястия едновременно, независимо от размера и формата на съдовете, в които са поставени. Функцията SmartThings Cooking, която споменахме при фурните, е налична и при плотовете. Тя не само помага при следене на настройките на плота, но и улеснява пазаруването на хранителни продукти. Анализира навиците и нуждите ни и предлага персонализирани предложения за рецепти – може дори да ви изготви седмично меню, за да не мислите вие за това. При някои модели е налична и функцията за автоматично свързване на плота с аспиратора. Работата на плота може да се наблюдава и управлява от разстояние чрез опцията за WiFi връзка, което е не само удобно, но и спестява главоболията заради въпроси от типа на „Изключих ли плота, преди да изляза?“. Slim Fit дизайнът на готварския плот Bespoke пасва на широка гама от кухненски плотове, освен това е лесен за монтиране.


.


„Не е нужно да готвите изискани или сложни шедьоври – просто добра храна от пресни съставки.“
Дали ако живееше и готвеше в наши дни, Джулия Чайлд щеше да избере Bespoke – можем само да гадаем. Това, в което сме сигурни обаче, е следното: технологиите, вкл. тези в кухнята, са вече толкова усъвършенствани, че могат максимално да улеснят живота ни, помагайки ни да оптимизираме готвенето и да го превърнем от задължение и навик в удоволствие и изживяване. Здравословните и вкусни ястия излизат изпод ръцете ни без излишен стрес и усилия, а самата кухня в дома ни изглежда стилно, красиво и хармонично.
„Това е моят неизменен съвет към хората: Научете се как да готвите, опитайте нови рецепти, поучете се от грешките си, бъдете безстрашни и преди всичко се забавлявайте!“
Повече от ясно е какво би отговорила Джулия Чайлд на въпроса в заглавието, нали?


Текст: Деси Найденова

Снимки: Samsung / Getty/ Depositphotos

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени