Да готвят или да не готвят жените?

x

Готвенето е като любовта. Трябва да бъде повече от това, от което си мислиш, че имаш нужда.“Започваме с тези думи на Джулия Чайлд, защото не се сещаме за по-голямо вдъхновение от жената, която преобърна кулинарния свят. Гледайте филма „Джули и Джулия“ с Мерил Стрийп, ако имате нужда да си припомните каква колоритна личност е била.
Нека си го кажем. Ние, жените, готвим. Някои от нас готвят всеки ден, други го правят по-рядко, трети почти не готвят, но това съвсем не означава, че не държат да имат в домовете и в кухните си перфектните условия. Защото и веднъж месечно да се случва развихрянето ни в кухнята, е важно то да се получи като по ноти. Или като по мед и масло, както вероятно би казала Джулия.
„Животът е твърде кратък за фалшиво масло или фалшиви хора.“Готвенето има различни аспекти. То не е просто нарязване на едни продукти и хвърлянето им в тенджера, тиган или тава. Готвенето е изкуство. Готвенето носи и социален елемент. Забавно е да готвим например заедно с децата ни, освен това е и полезно, защото така възпитаваме у тях отношение към храната и храненето. Романтично е да готвим с любимия мъж, а когато той ни сготви, е едно от най-милите неща на света. Когато поканим гости, с повод или без повод, искаме да ги впечатлим с вкусно и здравословно меню.
„Обичам да готвя с вино. Понякога дори го слагам в яденето, което готвя.“
Новите технологии са неизменна част от живота на модерния човек – жена, мъж, дете, няма значение, и когато ги имплементираме естествено в дома си, имаме налице улеснено ежедневие плюс изживяване, което е вълнуващо. Защото в днешния свят това много често е фактор номер 1 за изборите, които правим – включително как избираме да обзаведем дома си, кухнята си, какво избираме да пазаруваме в магазина, какво избираме да приготвим за вечеря и т.н.„Хората, които обичат да ядат, винаги са най-добрите хора.“
Разказвали сме ви за концепцията Bespoke на Samsung – в частност за хладилниците и прахосмукачките. Днес ще повдигнем завесата към фурните за вграждане и електрическите плотове за вграждане, като при тях се запазват трите водещи акцента – модуларност, персонализация и екосъобразна технология. На по-обикновен език, Bespoke залага на гъвкави комбинации, които могат да се адаптират към динамичния начин на живот на потребителите; разнообразие от цветове според индивидуалния вкус и според интериора; и множество иновативни технологии от най-високо ниво.
„Обзаведете кухнята си с най-солидното и добре изработено оборудване, което можете да намерите. Дръжте ножовете си винаги остри и… приятен апетит!“
Фурните за вграждане Bespoke предлагат повече гъвкавост и възможности за избор при готвенето, като същевременно обличат кухнята в стил, защото идват в различни цветове и покрития. Посредством иновативните технологии (напр. AI Pro Cooking, Dual Cook Steam и Dual Cook) и по-интуитивното управление сме способни да постигнем ниво като на професионален шеф готвач. Функцията Add Steam при печене прави месото и сладкишите хрупкави и сочни. Функцията за готвене във вакуум Air Sous Vide дава възможност за напълно равномерно сготвена храна със съвършен вкус. Ако и вие като нас се опитвате да страните от пържените храни, но пък ги обичате, защото са вкусни, ще се зарадвате на функцията Air Fry. Тя позволява готвене с по-малко мазнина – получавате по-здравословни пържени ястия без фритюрник. Интелигентната функция SmartThings Cooking е една от любимите ни, защото персонализира рецептите и ни спестява време и усилия. Пестим и енергия. И не на последно място, тези фурни се почистват сами – със система за каталитично почистване. Каталитичният панел на задната стена на фурната привлича капчиците мазнина, които се отделят по време на готвене, след което се почиства сам.„Мисля, че внимателното готвене е любов. Нали?“
Електрическият плот за вграждане Bespoke се управлява лесно с помощта на външен панел с дисплей, а специалната зона Dual Flex Zone предлага възможност за готвене на две ястия едновременно, независимо от размера и формата на съдовете, в които са поставени. Функцията SmartThings Cooking, която споменахме при фурните, е налична и при плотовете. Тя не само помага при следене на настройките на плота, но и улеснява пазаруването на хранителни продукти. Анализира навиците и нуждите ни и предлага персонализирани предложения за рецепти – може дори да ви изготви седмично меню, за да не мислите вие за това. При някои модели е налична и функцията за автоматично свързване на плота с аспиратора. Работата на плота може да се наблюдава и управлява от разстояние чрез опцията за WiFi връзка, което е не само удобно, но и спестява главоболията заради въпроси от типа на „Изключих ли плота, преди да изляза?“. Slim Fit дизайнът на готварския плот Bespoke пасва на широка гама от кухненски плотове, освен това е лесен за монтиране.


.


„Не е нужно да готвите изискани или сложни шедьоври – просто добра храна от пресни съставки.“
Дали ако живееше и готвеше в наши дни, Джулия Чайлд щеше да избере Bespoke – можем само да гадаем. Това, в което сме сигурни обаче, е следното: технологиите, вкл. тези в кухнята, са вече толкова усъвършенствани, че могат максимално да улеснят живота ни, помагайки ни да оптимизираме готвенето и да го превърнем от задължение и навик в удоволствие и изживяване. Здравословните и вкусни ястия излизат изпод ръцете ни без излишен стрес и усилия, а самата кухня в дома ни изглежда стилно, красиво и хармонично.
„Това е моят неизменен съвет към хората: Научете се как да готвите, опитайте нови рецепти, поучете се от грешките си, бъдете безстрашни и преди всичко се забавлявайте!“
Повече от ясно е какво би отговорила Джулия Чайлд на въпроса в заглавието, нали?


Текст: Деси Найденова

Снимки: Samsung / Getty/ Depositphotos

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сако с вълна и каре VERYCHI

Сако с вълна и каре VERYCHI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо сако от туид Happiness İstanbul

Късо сако от туид Happiness İstanbul Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Модата е като яденето, не трябва да се придържате към едно и също меню.

Ако сте пропуснали
Най-четени