Арки, неон и еко материали превземат интериора през 2019

x

Независимо дали тази година сте планирали основен ремонт на дома или ви се иска само козметично да го освежите с нещо ново и оригинално, никога не е излишно да сверите часовниците си с актуалните тенденции в интериора и обзавеждането.

Точно това направихме и ние – бърза справка с последните новости и то директно от кухнята –  последните интериорни изложения в Милано, Маями и Кьолн. Заключението: и през новата 2019 г. със сигурност ще има какво да откраднем за себе си и за дома си. От изкуствена кожа и необикновена растителност до закачливи арки и монохромни стени – ето какво ще е актуално през  тази година.

Цвят и светлина: моноцветове, неон и пудра

С всеки изминал сезон цветните интериори в списанията и специализираните изложения стават все повече и повече. И ако доскоро те бяха предимно неутрални (само с дребни цветни акценти), сега цветът става ярък. Като поанта на тази тенденция е тазгодишният тренд за абсолютен силен моноцвят.

Доскоро той беше възприеман предимно като артистично решение най-вече за обществени места, но по време на Седмица на интериорния дизайн в Маями (в края на 2018 г. ) присъстващите останаха силно впечатлени от наситените цветове и неоновите осветления (също силна тенденция за новата година), които напълно хармонират помежду си.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Okkla Realty & Architecture (@okkla_realty) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Шоу-румы Cavio в Киеве (@cavio_ua) на


Кожа и плюш

Тенденция, набираща скорост още от миналата година. Тогава тя беше приемана скептично, но тази година е в пълната си сила. За това свидетелстват мебелите на редица водещи италиански (и не само) производители и артистичните аксесоари за дома, изработени от изкуствена кожа и плюш.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lifeslittleluxuries1 (@lifes_little_luxuries_1) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от bronwen | & my three. (@mamas_littleloves) на


Опростени форми

Малко е трудно да се повярва, но на практика мебелите вече не са просто мебели. Те са произведения на изкуството, култови предмети и отражения на най-смелите дизайнерски хрумвания. До известна степен това е в абсолютен контраст с друга силна актуална тенденция – натуралността, удобството и практичността, за която ще споменем след малко. Но в крайна сметка кой би отказал подобна алтернатива?!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Okkla Realty & Architecture (@okkla_realty) на


Естествени материали и екология

Препускайки в буйния поток на градското ежедневие, съвременният човек гледа на дома си все повече като на място, където да се разтовари и отпусне максимално. Простотата и чистотата на материалите засилват още повече усещането за спокойствие и хармония.

Може би затова винаги ще предпочитаме уюта и топлината на естествените материали, на леките естествени цветове и ясните и прости форми.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @homedecorworldau на


Максимално-минималистично

Друга гореща тенденция тази година е скритата функционалност. Става дума за мултифункционалните мебели, които са съвършено опростени като дизайн и същевременно носят скрит потенциал. Например по време на последната Седмица на дизайна в Милано в истински хит се превърна кухня, в която мебелировката беше монтирана почти изцяло върху стените и изглеждаше невидима. Изглежда логично да скриеш голяма част от мебелите си в апартамента с помощта на оптически трик, отвличащ вниманието от детайлите и визуално да създадеш усещането за максимално изчистено пространство.

Нов прочит на растителните мотиви

Много интериорни дизайнери осъзнаха, че болшинството от хората се изморяват от изобилието на растителност в дома – както жива, така и декоративна (под формата на картини или фототапети). Затова решиха да измислят начин да я заменят. Един от тези начини са неочакваните интерпретации на тема „Растителност и растителни мотиви“ – като детайли по стените или в аксесоарите за дома.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mama + Aiden (@mamaplusaiden) на


Арки

Концентрацията на арки, заедно с употребата на ламели в новите проекти, достигна своя пик още през миналата година, но и тази ще продължим да срещаме дъговите форми навсякъде: в мебелите, интериора и дори в декорацията.

По всичко личи, че тази тенденция ще остане актуална още дълго време, тъй като интериорните дизайнери не спират да демонстрират предпочитанията си към закръглените, меки и аеродинамични форми.

Текст: Нора Атанасова

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ