Интериорните тенденции, които ще останат актуални (продължение)

x

 


 

Рустик 

Ако търсим фаворит в стила, то това със сигурност е направлението „рустик“. Неслучайно – уморени от градската среда, от стреса, от стерилните офис интериори, от изобилието на синтетични материали, градските хора търсят убежище в интериор, който символизира дома в неговия класичеки вид – с много дърво, с ретро мебели, с камина, с дървена ламперия, с аксесоари и текстил в  традиционен селски стил. 

Ретро 

Миналото здраво е стъпило в настоящето, но е много трудно да се каже, точно от кои исторически епохи са заемките в дизайна – Луи ХIV, ар деко, попарт, 70-те години – елементи от тези стилове се използват в нова интерпретация, често иронично, в комбинация с напълно съвременни мебели.  В този дух е и обобщената „класика“ – интериори във вечния стил, който напомня аристократизма на Европа, подредени предимно с антикварно обзавеждане, но и с мебели – възстановки на исторически образции.  В тенденцията „златно ретро“  е и използването на мебели-икони от известни архитекти на 20 век като Филип Старк, Марсел Бройер, Мис ван дер Рое, Льо Корбюзие и Герит Ритвелд, с които интериорните дизайнери лесно постигат висок клас визия и демонстрират адмирации към  най-доброто от миналото на дизайна.

 


 

 


 

Изявени текстури

Текстилът е с важна роля за интериора, като освен с ярките си тонове, той разнообразява пространството с интересни, изявени релефи и текстури. Върху новите модели работят дори психолози, които са изследвали въздействието върху въображението и асоциациите на различни типове релефи – вълнисти, с топчета, подобни на скреж, на паяжина, на дантела… Усещането за комфорт и естетика се влияе не само от визията, а и от допира и подсъзнателните асоциации – известна истина, която днес активно се експлоатира.  

Едри осветителни тела

Те са аксесоарът, който диктува стила. Настолни или висящи, едрите осветителни тела са силен, ефектен акцент, без който не може нито един наистина добър интериор. По-често са с изчистени, геометрични форми, но понякога ще видим и класически полилеи, интерпретирани съвременно в уголемени размери. 

 


 

 


 

Отворено навън

Стремежът за сливане на интериор и екстериор се изразява с големи "витрини" от тавана до пода, които отварят жилището навън – терасата става част от хола, а холът става част от терасата, ваната сякаш е под дърветата, а клонките от двора почти докосват работното бюро.  Идеята е да се оползотвори максимално дневната светлина, да се постигне усещане за отворено, широко пространство и да се използва красотата на пейзажа.

текст: Антоанета Баева

снимки: Press 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ