Най-красивите постмодерни архитектурни забележителности

x

Постмодерната архитектура се появи на сцената през 60-те години не с прищявка, а с гръм. Като рязък и сложен отговор на модернистичния стил, подкрепящ идеята, че простотата е красива. За разлика от него постмодернизмът е прилив от смели, причудливи дизайни, които са всичко друго, но не минималистични. С поразителни цветове, препратки към класически и готически стилове, разнообразие от материали и форми и елементи на игривост, постмодерните структури могат лесно да се идентифицират не само по техните характеристики на подписа, но и по строгите форми, които отхвърлят.

Очарователни, революционни и отличаващи се до последния детайл: подбрахме 2 от най-добрите сгради на 2019. Отправната точка често е територията, която е домакин на тези сгради. Тя в много случаи изисква нова видимост, разбирана като преустройство, повторна употреба, нови функции и понякога дори медийно внимание. Изборът беше сложен, ще се опитаме да ви докажем защо:


Източник: Pixabay


Мост за изкуство

Tова не е метафора, а нов музей, окачен над криволичещата река Ранделва в рамките на парка на скулптурите Kistefos в Йевнакер, Норвегия. Twist, проектиран от екипа на Bjarke Ingels Group (BIG), се простира на 60 метра и свързва залесените банки с това, което се счита за най-големия парк на скулптури в Северна Европа (близо 80 км от Осло). Музеят, който функционира като жив обект, има два входа и притежава 1000 квадратни метра изкуство и нестандартна визия на пейзажите в непрекъснато развитие.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fujifilm Inspiration (@fujifilm.inspiration) на


Инфраструктура

Новата инфраструктура, която изглежда като линеен и скулптурен монолит, окачен във въздуха, усилва естествената красота на околните пейзажи. В южния край посетителите пресичат кутия с без прозорци, докато от северната страна интериорът е изцяло открит с иновативен дизайн със стъклени стени и панорамна гледка към реката и близката мелница. Другата част от замисъла се осъществява чрез торсион, което дава идентичност на проекта и му позволява да съвместява различните височини на двете банки.

Катар е домакин на Световното по футбол

Страната на Персийския залив търпи архитектурна и дизайнерска трансформация. За това благоприятства фактът, че Катар е домакин на Мондиал 2022. Катарците инвестираха в най-скъпия проект за световно първенство до момента и са се устремили смело към първото място. Вълнуващо е, че футболните залагания за отбора на Катар са с коефициент 151 за краен победител. Тази страна показа, че по нищо не отстъпва на европейската и американската архитектура и вложи много средства в изкуство и култура, ето защо заслужи нашето внимание.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от National Museum of Qatar (@nmoqatar) на


Националният музей на Катар

След неотдавнашното откриване на Лувъра в Абу Даби, Катар не остана по-назад, построи  Националния музей на Жан Нувел в Доха. Международно известният френски архитект не спира да ни изненадва, показвайки тук нова авангардистична архитектура, която едновременно празнува миналото и бъдещето на младата нация в Персийския залив. Полуостров, където пустинята достига морето. Музеят е страхотна политическа и териториална маркетингова операция, която използва културата, изкуството и архитектурата като средство за чисто нов имидж на страната. Сградата даде живот на нова идея за „музей“, където „наследството среща иновациите“. Посетителите ще изживеят пълно потапяне в историята на Катар, научавайки за неговите предци-номади, първите му градове до най-новото модерно общество чрез иновативни техники.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от SAINT LAURENT

Блейзер от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка черна рокля с кристали от AREA

Малка черна рокля с кристали от AREA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черни боти от MONCLER

Черни боти от MONCLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ефирна бяла блуза, пола в златист цвят, свободно пусната коса – в сряда сме секси!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ