Най-красивите постмодерни архитектурни забележителности

x

Постмодерната архитектура се появи на сцената през 60-те години не с прищявка, а с гръм. Като рязък и сложен отговор на модернистичния стил, подкрепящ идеята, че простотата е красива. За разлика от него постмодернизмът е прилив от смели, причудливи дизайни, които са всичко друго, но не минималистични. С поразителни цветове, препратки към класически и готически стилове, разнообразие от материали и форми и елементи на игривост, постмодерните структури могат лесно да се идентифицират не само по техните характеристики на подписа, но и по строгите форми, които отхвърлят.

Очарователни, революционни и отличаващи се до последния детайл: подбрахме 2 от най-добрите сгради на 2019. Отправната точка често е територията, която е домакин на тези сгради. Тя в много случаи изисква нова видимост, разбирана като преустройство, повторна употреба, нови функции и понякога дори медийно внимание. Изборът беше сложен, ще се опитаме да ви докажем защо:


Източник: Pixabay


Мост за изкуство

Tова не е метафора, а нов музей, окачен над криволичещата река Ранделва в рамките на парка на скулптурите Kistefos в Йевнакер, Норвегия. Twist, проектиран от екипа на Bjarke Ingels Group (BIG), се простира на 60 метра и свързва залесените банки с това, което се счита за най-големия парк на скулптури в Северна Европа (близо 80 км от Осло). Музеят, който функционира като жив обект, има два входа и притежава 1000 квадратни метра изкуство и нестандартна визия на пейзажите в непрекъснато развитие.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fujifilm Inspiration (@fujifilm.inspiration) на


Инфраструктура

Новата инфраструктура, която изглежда като линеен и скулптурен монолит, окачен във въздуха, усилва естествената красота на околните пейзажи. В южния край посетителите пресичат кутия с без прозорци, докато от северната страна интериорът е изцяло открит с иновативен дизайн със стъклени стени и панорамна гледка към реката и близката мелница. Другата част от замисъла се осъществява чрез торсион, което дава идентичност на проекта и му позволява да съвместява различните височини на двете банки.

Катар е домакин на Световното по футбол

Страната на Персийския залив търпи архитектурна и дизайнерска трансформация. За това благоприятства фактът, че Катар е домакин на Мондиал 2022. Катарците инвестираха в най-скъпия проект за световно първенство до момента и са се устремили смело към първото място. Вълнуващо е, че футболните залагания за отбора на Катар са с коефициент 151 за краен победител. Тази страна показа, че по нищо не отстъпва на европейската и американската архитектура и вложи много средства в изкуство и култура, ето защо заслужи нашето внимание.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от National Museum of Qatar (@nmoqatar) на


Националният музей на Катар

След неотдавнашното откриване на Лувъра в Абу Даби, Катар не остана по-назад, построи  Националния музей на Жан Нувел в Доха. Международно известният френски архитект не спира да ни изненадва, показвайки тук нова авангардистична архитектура, която едновременно празнува миналото и бъдещето на младата нация в Персийския залив. Полуостров, където пустинята достига морето. Музеят е страхотна политическа и териториална маркетингова операция, която използва културата, изкуството и архитектурата като средство за чисто нов имидж на страната. Сградата даде живот на нова идея за „музей“, където „наследството среща иновациите“. Посетителите ще изживеят пълно потапяне в историята на Катар, научавайки за неговите предци-номади, първите му градове до най-новото модерно общество чрез иновативни техники.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Червено сако от SAINT LAURENT

Червено сако от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от CHLOÉ

Миди рокля от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от SUZANNE KALAN

Гривна от SUZANNE KALAN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно вълнено палто от GUCCI

Черно вълнено палто от GUCCI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимното яке също може да стои елегантно.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ