Нова мода в интериора – кукли

x

 


Търсенето на все по-интересни аксесоари за дома продължава. Дизайнерите добре познават силата на малкия детайл за визията на жилището и затова обръщат особено внимание на вещите, които придават характер на интериора.Куклите са сред новите увлечения на стилистите и декораторите. Но не ширпотребата от магазините за играчки и сувенирните изделия от магазинчетата за подаръци, а кукли – произведения на изкуството, правени ръчно от известни артисти. Тези творения не рядко изглеждат странни, дори страшни. По правило са специални, с характер, изработени с неочаквани материали и техники. Плетени, от глина, от парцали, от рециклирани материали…разнообразието е огромно. Това, което свързва всички тези много особени герои, е интересната идея и неочакваната гледна точка към стандартни персонажи. Така сладката кукла бебе може да се превърне в демон, зайчето – в чудовище, милото момиченце в страшилище…Особено харесван е хиперреалистичният подход, при който се пресъздават и най-малките детайли. Авторите често правят шаржове на известни личности или игриво пресъздават настроение на епохи или дори на музикални стилове. И кой е казал, че куклите трябва да са цветни, ярки и сладки – художниците и декораторите предпочитат зловещите готически образи.

 Куклите намират място в различни части на интериора – върху полици, на дивана, на леглото, като функцията им е чисто стилистична – да внесат нещо странно и различно в естетиката на жилището.
Любопитна подробност е, че в България също има автори на подобни персонажи. Особено интересни и нестандартни са интериорните кукли на стилиста Калина Константинова.

Френски възпитаник, с опит като декоратор, със солидни познания в областта на историята на изкуството, с талант и сръчност, тя успява да създаде наистина много специални образи.

текст: Антоанета Баева

снимки: Рress, Калина Константинова

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Красотата няма цвят!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ