Основните интериорни тенденции за 2018-а

x


Ако интериорът на 2017 година предизвикваше усещането за комфорт, то през 2018-а нещата ще са доста по-мрачни, топли, приканващи, уютни и изключващи бялото. Цветовете стават по-меки, а натуралните излизат на преден план. Повече от всякога ще предпочитаме топлината на по-дълбокото и сгряващото усещане, което дървесните тонове дават. 2018-а ще ни доближи още повече до природата, като продължи идеята на зеления цвят на 2017 година. Но не само това. За другите фаворити в интериорния дизайн ще разкажем сега.
Месинг

Надмощието на металните повърхности продължава. Медта се превърна в предпочитан интериорен елемент през последните пет години, а през 2018 г. дава път на месинга. Експертите прогнозират и завръщането на сребристите метали, което ще започне именно през следващата година.
Милениум розово

Въпреки че манията по розовото не намалява, специалистите предусещат нейното скорошно отдръпване като водещ елемент в интериора. Затова препоръчват да изберете аксесоари или повърхности в розово, които после лесно може да промените.
Земен лукс

Колкото повече животът ни се свързва с технологиите, толкова повече се повишава и желанието ни да възвърнем близостта си с природата и да водим по-обикновен начин на живот. Претворяването на това желание в уюта на дома се превръща в една от основните тенденции във вътрешния дизайн през 2018 година. Естествените материали и традиционните занаяти ще продължават да набират скорост. Ще настъпи нов вид земен лукс, който ще се фокусира върху усещането за благосъстояние и ще повлиява на всичко – от избора на строителни материали до интериорните аксесоари.
Уаби-саби

Една от интересните тенденции, които навлизат през следващата година. Това са предметите, свързани с древната японска философия за намиране на красотата в несъвършенството. Тези продукти стават все по-привлекателни и интересни, като разкриват нови слоеве на цветовете и текстурите, пукнатините, атмосферните влияния и окисление.
Тъмно дърво

Земните тонове и тъмните дървесни нюанси се завръщат. Палисандрово дърво, орех, опушените дървесни ефекти на манго и кедър навлизат стремглаво в интериора. Това е забележителна промяна спрямо светлите дървесини и скандинавския стил, които имат огромна популярност през последните години.
Фенери

Големи фенери, свещи или цветя. Като създават топла и приветлива атмосфера, тези елементи напълно съответстват на идеята за вътрешен дизайн през 2018, чиято основна фокусна точка е уюта. Макар да са особено подходящи за зимата, могат да носят наслада целогодишно.
Мрачни интериори

Смарагдовозелено, черно и ярко червено са широко използвани цветове за създаване на уютна атмосфера. Все повече навлизат интериорните решения в по-тъмни, дълбоки и мрачни нюанси за сметка на виталните въздушни тонове. Усещането при блестящите почти бели нюанси и доста по-тъмните е коренно различно. По-тъмните дават почивка на очите и подканят за по-продължителен престой. Нормално е да почивате в по-интимно пространство след цял ден в светлия офис.
Кадифе

Кадифето няма намерение да отиде в забвение, затова се появява във всички възможни интериорни елементи. Обвийте студения сезон в кадифе и ще почувствате разликата.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Предвестници на пролетта.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ