Попарт от Русия

x

 

 


„Попарт  е визуално направление в изкуството, което се появява в средата на 50-те години във Великобритания, а след това и в Съединените щати.  Характерно за него е, че  използва теми и техники от популярната масова култура, като реклами, комикси, светски и културни обекти. Подчертава баналните и кичозни елементи най-често чрез ирония. В това направление се използват силни цветове и смели комбинации, както и еклектика на стилове.“ Една дефиниция, която ни е необходима, защото сега ще си говорим за попарт… Или по-точно за неговата интерпретация в съвременния интериор. Малко дизайнери имат смелостта да се обърнат към този ярък стил, който не е за всеки. Все пак тези, които го направят умело, веднага се появяват в специализираните медии. Причината е, че попарт означава различно, нестандартно, ефектно, вълнуващо. Обитателите на подобни жилища трябва да носят съответната доза артистичност, разкрепостеност и хумор. Иначе интериорът остава просто декор.
Eclectic Pop Art Residence е един от съвременните примери на експериментите с попарат. Проектът е дело на младия руски дизайнер и художник Дмитрий Шука и отлично визуализира модерното схващане за това направление в изкуството и дизайна. В него са преплетени различни стилове, без да се губи усещане за единство. Уникални мебели, изразителни осветителни тела, разнообразни текстури и внимателно подбрани детайли формират това интересно пространство, в което клишето и рутината нямат място.

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ