Тенденции в интериора: спалните на 2015 година

x

Модата в интериорния дизайн винаги е представлявала интерес за нас, макар че практически е невъзможно всяка година да променяме мебелите в дома си. Това обаче не означава, че не можем да ги разместваме или да добавяме по някой нов и освежаващ акцент.

Спалнята е мястото, което приютява и най-специфичните ни вкусове. Можем да си позволим да експериментираме, но можем и да потърсим вдъхновение в тенденциите на новата година. А ето кои са те.

 


 

 


Модерното докосване на миналия век започна да се завръща отново преди няколко години. Ретро елементи присъстват в много домове, превръщайки се в акцент сред съвременното обзавеждане. Но не само мебели и аксесоари създават тренда. Изчистените линии, съчетани с наситени цветове, засилват още повече внушението.

 


 

 


И докато ретро магията на 60-те години намира място в пространството вкъщи, модерните нотки придават баланс на цялостната визия в дома.

 


 

 


Антично и някак сурово внушение създава дървеното обзавеждане в спалнята. Мебелите сякаш не са съвсем изпипани, но носят топло усещане и засилват връзката с природата. Металните елементи ни отнасят още по-назад във времето, но внушението за студ е балансирано от противоположното такова на дървото.

 


 

 


Тук място намират и кожите. Дали с дълъг косъм, или не, изборът е наш. Не сме сигурни бихме ли ги оставили и през лятото, но пък през настоящия сезон са детайлът, от който се нуждаем.

 


 

 


Зелено докосване, което внася живот в дома ни. Растенията може и да не изглеждат като кардинална промяна в интериора, но имат свойството да добавят естетика и свежест в пространството.

 


 

 


Сезонни цветя или саксии? Върху нощните шкафчета, по стените или в някой ъгъл? Ние решаваме, водени от стремежа към естествена атмосфера в най-интимната стая в дома ни.

 


 

 


Наситените цветове също печелят популярност през последните години, но тази ги пренасяме в спалнята. Pantone вече обявиха цвета на годината, защо да не се възползваме от него? Скучното бежово и семплото бяло успешно могат да бъдат заменени с лилави, жълти и тъмнозелени решения, които интериорните дизайнери използват все по-често.

 


 

 


Ако не сме готови на подобна кардинална промяна, можем да използваме богатите тонове като акценти. Възглавниците, килимът, завесите или завивките могат да се превърнат в първите ни опити, преди да преминем към по-големи промени.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Традиции или просто уют: камината у дома

Back to Black в спалнята

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Всъщност място за тъга няма – колкото повече се отдалечава лятото, толкова по-вдъхновяваща става есента!

Ако сте пропуснали
Най-четени