Тенденции в интериора: спалните на 2015 година

x

Модата в интериорния дизайн винаги е представлявала интерес за нас, макар че практически е невъзможно всяка година да променяме мебелите в дома си. Това обаче не означава, че не можем да ги разместваме или да добавяме по някой нов и освежаващ акцент.

Спалнята е мястото, което приютява и най-специфичните ни вкусове. Можем да си позволим да експериментираме, но можем и да потърсим вдъхновение в тенденциите на новата година. А ето кои са те.

 


 

 


Модерното докосване на миналия век започна да се завръща отново преди няколко години. Ретро елементи присъстват в много домове, превръщайки се в акцент сред съвременното обзавеждане. Но не само мебели и аксесоари създават тренда. Изчистените линии, съчетани с наситени цветове, засилват още повече внушението.

 


 

 


И докато ретро магията на 60-те години намира място в пространството вкъщи, модерните нотки придават баланс на цялостната визия в дома.

 


 

 


Антично и някак сурово внушение създава дървеното обзавеждане в спалнята. Мебелите сякаш не са съвсем изпипани, но носят топло усещане и засилват връзката с природата. Металните елементи ни отнасят още по-назад във времето, но внушението за студ е балансирано от противоположното такова на дървото.

 


 

 


Тук място намират и кожите. Дали с дълъг косъм, или не, изборът е наш. Не сме сигурни бихме ли ги оставили и през лятото, но пък през настоящия сезон са детайлът, от който се нуждаем.

 


 

 


Зелено докосване, което внася живот в дома ни. Растенията може и да не изглеждат като кардинална промяна в интериора, но имат свойството да добавят естетика и свежест в пространството.

 


 

 


Сезонни цветя или саксии? Върху нощните шкафчета, по стените или в някой ъгъл? Ние решаваме, водени от стремежа към естествена атмосфера в най-интимната стая в дома ни.

 


 

 


Наситените цветове също печелят популярност през последните години, но тази ги пренасяме в спалнята. Pantone вече обявиха цвета на годината, защо да не се възползваме от него? Скучното бежово и семплото бяло успешно могат да бъдат заменени с лилави, жълти и тъмнозелени решения, които интериорните дизайнери използват все по-често.

 


 

 


Ако не сме готови на подобна кардинална промяна, можем да използваме богатите тонове като акценти. Възглавниците, килимът, завесите или завивките могат да се превърнат в първите ни опити, преди да преминем към по-големи промени.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Традиции или просто уют: камината у дома

Back to Black в спалнята

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ