Тенденции в интериора: спалните на 2015 година

x

Модата в интериорния дизайн винаги е представлявала интерес за нас, макар че практически е невъзможно всяка година да променяме мебелите в дома си. Това обаче не означава, че не можем да ги разместваме или да добавяме по някой нов и освежаващ акцент.

Спалнята е мястото, което приютява и най-специфичните ни вкусове. Можем да си позволим да експериментираме, но можем и да потърсим вдъхновение в тенденциите на новата година. А ето кои са те.

 


 

 


Модерното докосване на миналия век започна да се завръща отново преди няколко години. Ретро елементи присъстват в много домове, превръщайки се в акцент сред съвременното обзавеждане. Но не само мебели и аксесоари създават тренда. Изчистените линии, съчетани с наситени цветове, засилват още повече внушението.

 


 

 


И докато ретро магията на 60-те години намира място в пространството вкъщи, модерните нотки придават баланс на цялостната визия в дома.

 


 

 


Антично и някак сурово внушение създава дървеното обзавеждане в спалнята. Мебелите сякаш не са съвсем изпипани, но носят топло усещане и засилват връзката с природата. Металните елементи ни отнасят още по-назад във времето, но внушението за студ е балансирано от противоположното такова на дървото.

 


 

 


Тук място намират и кожите. Дали с дълъг косъм, или не, изборът е наш. Не сме сигурни бихме ли ги оставили и през лятото, но пък през настоящия сезон са детайлът, от който се нуждаем.

 


 

 


Зелено докосване, което внася живот в дома ни. Растенията може и да не изглеждат като кардинална промяна в интериора, но имат свойството да добавят естетика и свежест в пространството.

 


 

 


Сезонни цветя или саксии? Върху нощните шкафчета, по стените или в някой ъгъл? Ние решаваме, водени от стремежа към естествена атмосфера в най-интимната стая в дома ни.

 


 

 


Наситените цветове също печелят популярност през последните години, но тази ги пренасяме в спалнята. Pantone вече обявиха цвета на годината, защо да не се възползваме от него? Скучното бежово и семплото бяло успешно могат да бъдат заменени с лилави, жълти и тъмнозелени решения, които интериорните дизайнери използват все по-често.

 


 

 


Ако не сме готови на подобна кардинална промяна, можем да използваме богатите тонове като акценти. Възглавниците, килимът, завесите или завивките могат да се превърнат в първите ни опити, преди да преминем към по-големи промени.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Традиции или просто уют: камината у дома

Back to Black в спалнята

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ