Тухли, дърво и бял лак…

x

 


Ако трябва да направим телеграфно обобщение на горещите тенденции в интериора, те ще звучат така: тухли, дърво, бял лак. Рядко има такова единомислие и единодействие между архитектите от различни части на света. В много съвременни проекти трите елемента задължително присъстват и са в главна роля.

 Тухлата е оставена в суровия си вид. Понякога това е само една стена, понякога присъства в цялото жилище. В някои случаи е боядисана в бяло. Задължително импрегнирана, за да не задържа прах и да може да се почиства. Идва ред на дървото – гредоредът е модерен не само в извънградските къщи – това е един от изпитаните методи, с които архитектите създават усещане за лофт (така се нарича всяко промишлено помещение, което е превърнато в жилищно). Видимите греди отдавна не са част само от провансалската стилистика, а са равностоен елемент  в съвременните градски жилища. Дървото присъства не само на тавана, но и на пода – напоследък не се използва нищо друго, освен избелени едри ламели масив.

 


 


И накрая тези материали в топлата земна гама се допълват със студени, идеално гладки лакирани повърхности в бяло. Бели шкафове, врати, маси, етажерки… Диванът обикновено е единственото цветно петно заедно с текстила.  Мебелите са еклектика от различни епохи и стилове. Акцентни осветителни тела и картини придават дух на мястото.

 Рецепта за модерен интериор? Не точно, по-скоро една изпитана формула, която се мултиплицира в съвременното му решение и без преувеличение може да се каже, че е топ тенденция. Пример е този еклектичен лофт на канадските архитекти Omer Arbel във Ванкувър. Архитектурното студио реновира историческа сграда и създава просторно жилище. Пространството е изградено около открит вътрешен двор. Запазени са автентичните тухлени стени и дървени елементи. В старинната тъкан на жилището са интегрирани впечатляващи модерни решения и мебели. Вдъхновяващ и силен проект, който материализира тенденциите в интериора в техния най-чист вид.

текст: Антоанета Баева

снимки: http://www.omerarbel.com/

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ