Тухли, дърво и бял лак…

x

 


Ако трябва да направим телеграфно обобщение на горещите тенденции в интериора, те ще звучат така: тухли, дърво, бял лак. Рядко има такова единомислие и единодействие между архитектите от различни части на света. В много съвременни проекти трите елемента задължително присъстват и са в главна роля.

 Тухлата е оставена в суровия си вид. Понякога това е само една стена, понякога присъства в цялото жилище. В някои случаи е боядисана в бяло. Задължително импрегнирана, за да не задържа прах и да може да се почиства. Идва ред на дървото – гредоредът е модерен не само в извънградските къщи – това е един от изпитаните методи, с които архитектите създават усещане за лофт (така се нарича всяко промишлено помещение, което е превърнато в жилищно). Видимите греди отдавна не са част само от провансалската стилистика, а са равностоен елемент  в съвременните градски жилища. Дървото присъства не само на тавана, но и на пода – напоследък не се използва нищо друго, освен избелени едри ламели масив.

 


 


И накрая тези материали в топлата земна гама се допълват със студени, идеално гладки лакирани повърхности в бяло. Бели шкафове, врати, маси, етажерки… Диванът обикновено е единственото цветно петно заедно с текстила.  Мебелите са еклектика от различни епохи и стилове. Акцентни осветителни тела и картини придават дух на мястото.

 Рецепта за модерен интериор? Не точно, по-скоро една изпитана формула, която се мултиплицира в съвременното му решение и без преувеличение може да се каже, че е топ тенденция. Пример е този еклектичен лофт на канадските архитекти Omer Arbel във Ванкувър. Архитектурното студио реновира историческа сграда и създава просторно жилище. Пространството е изградено около открит вътрешен двор. Запазени са автентичните тухлени стени и дървени елементи. В старинната тъкан на жилището са интегрирани впечатляващи модерни решения и мебели. Вдъхновяващ и силен проект, който материализира тенденциите в интериора в техния най-чист вид.

текст: Антоанета Баева

снимки: http://www.omerarbel.com/

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дали ще сте на фестивала във Венеция или не, заявете своето стилно присъствие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ