Вечната класика

x

 


Ретро темата е една от водещите в зимното изложение за дизайн MACEF (от 24 до 27 януари в Милано). Неслучайно – духът на миналото завладя интериора. Банята не остава встрани от тази тенденция и големите марки задължително включват в колекциите си предложения в стила на отминалите епохи. Класиката присъства в облицовките като декоративни фризове, имитации на мрамор или с принтове на класически мотиви върху плочките.


 

 


Ключов елемент е ваната, която е в своя ретро вариант – с крачета или в характерната форма на обърната прекъсната пирамида. Смесителите напомнят старите ръкохватки и често са в злато – символът на аристократичното обзавеждане от миналото. Неговият блясък присъства като детайл и в други аксесоари в това пространство, което сега напомня повече будоар, отколкото сервизно помещение.


 


Състареното дърво не отмина и банята, разбира се, обезопасено срещу влагата. Тоалетката в нейния класически вариант е визията, която най-силно се асоциира с времето на кринолините, затова често се интерпретира в новите ретро бани. Осветлението е пищно – с кристални полилеи или с класически лампи с текстилни шапки.


 

 


Класиката обаче е преобразена, за да отговаря на динамиката на живота и променения естетически вкус. Формите са изчистени, материалите – съвременни, така че поддръжката да е лесна и бърза. Един прагматичен вариант за връщане към романтиката и шика на миналото, но без прекалена пищност и затруднения от битов характер. Изборът на този стил обаче трябва да е адекватен на контекста на цялото жилище, на неговото местонахождение и статут на собствениците, защото добрият дизайн се отличава именно с това – той е хармонична част от средата, другото е просто кич.

Текст: Антоанета Баева

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ