Живот навън

x

 


Размиване на границата между вътре и вън – тази тенденция е с особено ярко присъствие в архитектурата и интериора през последните години. Дневната зона се отваря навън с големи, плъзгащи витрини. Настилката от жилището продължава и на двора или терасата, като се създава усещане за цялостно, непрекъснато пространство. Мебелите за екстериор все повече наподобяват тези за хола  – често те са от импрегнирано дърво или синтетичен ратан и все по-рядко от PVC.

 


 

 


Топлата, домашна визия на обзавеждането се допълва от много текстил и аксесоари – фенери, подноси, малки масички. Създава се автентично усещане, че дневната има свое продължение  под звездите. Тази тенденция е особено силно изразена в новите проекти, реализирани в Австралия, САЩ и Канада, но примери за подобен подход имаме все по-често в Европа и България.

 


 


Ако до преди години основна цел на инвеститорите беше усвояване на повече жилищна площ, днес едно от първите изисквания е красивата гледка и възможност за отваряне на дома навън. Процесите в архитектурата естествено следват лайфстайл тенденциите, затова желанието  за повече природа във всекидневието се материализира в остъклени къщи, които преливат в дворове и тераси. Луксът днес не е в скъпите мебели и техника, а във възможността да получиш от дома си релакс, спокойствие и истинско зареждане.

текст: Антоанета Баева

снимки:  Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ