10 неща, които да направим за себе си през празниците

x

В празничните дни всички сме се отдали на почивка в компанията на най-близките ни хора. И все пак от време на време се чудим какво да свършим, как да се възползваме максимално от свободното време и да си създадем незабравими спомени. Ние ви предлагаме няколко съвета, от които можете да извлечете най-доброто за себе си:1. Прекарвайте повече време с любимите си хора. Със сигурност в тяхното обкръжение ще усетите топлината на семейния уют. Помогнете им в приготвянето на празничната вечеря. Това е прекрасен повод да се сближите.

2. Направете си подарък. Все пак цяла година сте работили усърдно. Няма нищо лошо да се поглезите с нещо малко, което да ви напомня, че трябва да отделяте повече внимание за себе си.

3. Заредете се с енергия от природата. Хранете се здравословно и пийте повече течности. Не прекалявайте с комбинациите от несъвместими и тежки храни. След като отмине празничната треска ще ви обземе съжаление, че сте преяждали и това е рефлектирало върху фигурата ви.4. Помислете за повече разходки навън. Липсата на чист въздух определено се усеща, когато сте затворени в офиса, нали? А когато е студен, притокът на кислород се увеличава и подобрявате дишането си. Времето, прекарано сред природата, ви помага да изградите по-устойчив имунитет, с който да преборите сезонните настинки.

5. Наслаждавайте се на нещата, които имате. Много от нас смятат, че ще бъдем истински щастливи, чак когато получим това, за което мечтаем. Често забравяме за това, което притежаваме, и то престава да бъде ценно за нас. Едва когато го изгубим, осъзнаваме колко важно е било.6. Открийте какво ви прави щастливи. Намерете си хоби…ново хоби, ако вече имате такова. Със сигурност ще ви разтоварва и след празничните дни. Фотографията, дизайнът на разни неща или пък някакво приложно изкуство са добра и интересна алтернатива.

7. Отърсете се от негативните мисли. Невъзможно е да изключите съзнанието си от проблемите, които са обзели ежедневието ви. Но можете да използвате почивните дни, оставяйки настрана тревожните мисли, и да се радвате на близките си.

8. Намерете си интересно четиво. Много от нас почти нямат време за четене, особено когато водят динамичен начин на живот. Най-голямата магия на книгите е, че ви отвежда в тайнствени светове, в които имате нужда да попадате от време на време, за да откриете нови приключения.9. Покажете на приятелите си, че мислите за тях. Това определено би ви накарало да почувствате смирение, топлина и душевно благоразположение. А и приятелите ви ще усетят неминуемо вашата загриженост.

10. Научете нещо ново. Освен че ще ви обогати, може да ви помогне да откриете страстта си към него. Опитайте да сготвите сами, да изобретите нещо оригинално или пък да си вземете домашен любимец, за който да се грижите.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени