Creative burnout или колко е важно да горим, но да не прегаряме

x

Казват, че ако трети ден не ви се става от леглото, то значи е сряда. Поводът да не желаете да напуснете уюта на спалнята си и да нямате грам мотивация за предстоящия ден, всъщност може и да не е пряко свързан с това кой ден от седмицата е.  Може просто да сте поредната жертва на creative burnout.

В буквален превод creative burnout означава творческо прегряване/прегаряне… изчерпване. Иначе казано – липса на идеи. И на мотивация!Просто идва един момент, в който блокирате. Няма ги всички онези добре планирани идеи, няма спомен от това за което мислехте в метрото, на път за работа, изпарили са се дори и онези гениални мисли, които ви връхлитат  под душа или докато тъкмо се унасяте да заспите… Някои от точно тези идеи бяха наистина добри, но в момента, в който се очаква да генерирате нов проект или съдържание, просто не знаете откъде да започнете. Чувството е такова, все едно никога не сте работили това, което вероятно правите от години.

Точно това е creative burnout. Той засяга най-често хора, от които се очаква непрекъснато да създават нещо ново, да бъдат артистични и креативни. Това обикновено са хората на изкуството, но прегарянето може да се прояви във всяка една работна сфера. И при всички, които творят със сърцата си!

За креативното прегаряне няма възраст, то може да се случи когато сте на 15, може на 50. Може даже и няколко пъти в рамките на по-малко от 5 години.Много хора вероятно намират темата за далечна. Ние обаче вярваме, че не малко креативни и отдадени на професията си хора, ежедневно се сблъскват с подобни състояния, заради което решихме да ви представим нещата, които могат да доведат след себе си – прегаряне.

Избрахме да не ги класираме, а просто да ги изброим и да добавим съвети за справяне с тях. Няма по-важни или по-маловажни, това което не прави впечатление за един, може да се превърне в последната кибритена клечка за друг.Фактор: Претоварването и поемането на много повече работа, отколкото обикновено вършите. Колега е в отпуска, назначени сте на нова позиция, има предложение за много добър проект и вие сте готови да казвате „да”, на всеки въпрос, питащ  ще поемете ли това, и това, и това… Спрете! Прекаленото количество задачи има голяма вероятност да се отразява негативно на здравето ви и още по-голяма на качеството на работа. Изтощението върви ръка за ръка с бързото изчерпване.

Съвет: Приемете, че не сте робот, колкото и да обичате и да се вдъхновявате от работата си. Изберете да се заемете с нещата, които освен, че трябва да се свършат, ви носят и поне малко удоволствие. Да, спешните неща, са си точно такива – спешни и неотложни, но вярваме, че могат достатъчно добре да бъдат разпределени между всички членове на екипа. А ако въпреки че сте затрупани с работа поне до следващия март,  все пак поредният  проект  е изключително близък на сърцето ви, то просто можете да помогнете на колегата, който го е поел. Не опитвайте да носите света или поне офиса на плещите си… Това го може само Атлас, но дори и той се уморява!


Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BOTTEGA VENETA

Палто от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от DOLCE & GABBANA

Дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Рокля от DOLCE & GABBANA

Рокля от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY ~

Когато не знаете какво да облечете, заложете на червеното.

Ако сте пропуснали
Най-четени