Creative burnout или колко е важно да горим, но да не прегаряме

x

Казват, че ако трети ден не ви се става от леглото, то значи е сряда. Поводът да не желаете да напуснете уюта на спалнята си и да нямате грам мотивация за предстоящия ден, всъщност може и да не е пряко свързан с това кой ден от седмицата е.  Може просто да сте поредната жертва на creative burnout.

В буквален превод creative burnout означава творческо прегряване/прегаряне… изчерпване. Иначе казано – липса на идеи. И на мотивация!Просто идва един момент, в който блокирате. Няма ги всички онези добре планирани идеи, няма спомен от това, за което мислехте в метрото, на път за работа, изпарили са се дори и онези гениални мисли, които ви връхлитат  под душа или докато тъкмо се унасяте да заспите… Някои от точно тези идеи бяха наистина добри, но в момента, в който се очаква да генерирате нов проект или съдържание, просто не знаете откъде да започнете. Чувството е такова, все едно никога не сте работили това, което вероятно правите от години.

Точно това е creative burnout. Той засяга най-често хора, от които се очаква непрекъснато да създават нещо ново, да бъдат артистични и креативни. Това обикновено са хората на изкуството, но прегарянето може да се прояви във всяка една работна сфера. И при всички, които творят със сърцата си!

За креативното прегаряне няма възраст, то може да се случи когато сте на 15, може на 50. Може даже и няколко пъти в рамките на по-малко от 5 години.Много хора вероятно намират темата за далечна. Ние обаче вярваме, че не малко креативни и отдадени на професията си хора ежедневно се сблъскват с подобни състояния, заради което решихме да ви представим нещата, които могат да доведат след себе си – прегаряне.

Избрахме да не ги класираме, а просто да ги изброим и да добавим съвети за справяне с тях. Няма по-важни или по-маловажни, това което не прави впечатление за един, може да се превърне в последната кибритена клечка за друг.Фактор: Претоварването и поемането на много повече работа, отколкото обикновено вършите. Колега е в отпуска, назначени сте на нова позиция, има предложение за много добър проект и вие сте готови да казвате „да”, на всеки въпрос, питащ  ще поемете ли това, и това, и това… Спрете! Прекаленото количество задачи има голяма вероятност да се отразява негативно на здравето ви и още по-голяма на качеството на работа. Изтощението върви ръка за ръка с бързото изчерпване.

Съвет: Приемете, че не сте робот, колкото и да обичате и да се вдъхновявате от работата си. Изберете да се заемете с нещата, които освен, че трябва да се свършат, ви носят и поне малко удоволствие. Да, спешните неща, са си точно такива – спешни и неотложни, но вярваме, че могат достатъчно добре да бъдат разпределени между всички членове на екипа. А ако въпреки че сте затрупани с работа поне до следващия март,  все пак поредният  проект  е изключително близък на сърцето ви, то просто можете да помогнете на колегата, който го е поел. Не опитвайте да носите света или поне офиса на плещите си… Това го може само Атлас, но дори и той се уморява!


Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в офиса, направете го стилен.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ