Met Gala 2023: всичко, което трябва да знаете

x

Не знам дали е само при мен (силно се съмнявам), но през последните няколко седмици целият ми Tik Tok се изпълни с предсказания, спекулации и надежди за предстоящата Met Gala.

Тази година Костюмният институт към Музея „Метрополитън” в Ню Йорк открива новата си изложба – “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” (Карл Лагерфелд: линия на красотата), а бляскавото й откриване отново е предоставено на Vogue и емблематичната Met Gala. Аналогично, дрескодът е комплимент на темата и гласи “in honor of Karl” (в чест на Карл). Как ще го интерпретират звездите? Предстои да разберем на 1. Май. Дотогава можем само да гадаем заедно с целия свят. Разбира се, изключваме от това число ексклузивния списък от около 600 души, които ще присъстват на събитието.  Ако не ви е известно, дотам може да се доберете само срещу специално отправена покана от Нейно Височество Анна Уинтър и „скромното” дарение между  $35 000- $50 000. Май по-добре да си го гледаме от вкъщи, а?

Тъжно е, че ще изпуснем водещите тази година, сред които са: Пенелопе Круз, Михаела Коел, Дуа Липа и Роджър Федерер, но какво да се прави… Не трябва да се натъжаваме. Събираме се и се връщаме в реалността, осъзнавайки какво предстои – най-значимата вечер в модата!Важно е да споменем, за тези, които не знаят, че Met Gala далеч не е просто парад на суетата. Впечатляващата сума, която споменахме по-горе отива за Костюмния институт в Музея „Метрополитън” и подкрепя дейността му, а и всяка година тематичната разработка дава светлина на впечатляващи хора, концепции и култури. А ако става въпрос за Карл, то определено има какво да заблести!

Не е нужно да си моден експерт, за да се вълнуваш от това каква визия ще изберат любимите ти глитерати за бляскавата вечер. Множество ентусиасти направиха предположенията си, ето само някои от тях:


@bettertogetherpr

*Disclaimer: these are just my ideas* I know this isn’t PR or SMM but I love The Met Gala fashion, do you agree?✨ #themet #metgala #bellahadid #karllagerfeld

♬ Hung Up (SDP Extended Vocal) [Edit] – Madonna


@bettertogetherpr

I am back with more Met Gala predictions! Only 1 week away from the big day and I can’t wait to see what everyone comes in… what do you guys think? ✨🫶🏼 #metgala #dualipa #newyork #karllagerfeld #publicrelations

♬ Empire State Of Mind – JAY-Z


@kardashulu

#prediction for #kendalljenner look for the #metgala 2023 #kendalljenneredit #kendalljennerlook #kendall #kendallmetgala #kendalljennermetgala #metgalalooks #metgala2023 #fypシ #foryou #foryoupage

♬ Hung Up (SDP Extended Vocal) [Edit] – Madonna


„Линията на красотата” е доста дълга и дизайнерите биха могли да почерпят вдъхновение от множество различни посоки…Млада, свежа, но и класна визия крещи Patou – първият ключов момент от кариерата на дизайнера. Там той твори в края на 50-те и началото на 60-те. Какво по-добро от една ренесансова Youthquake фурия, носеща духа на „прохождащия” в индустрията Лагерфелд?Със своята двадесетгодишна история в Chloé, Карл прекроява бранда – буквално и преносно. Романтика, женственост, дантели, воали и цветове. Бохемски шик 1.1. Назовете, каквото и да е било и най-вероятно ще можете да го отнесете към този период от кариерата на модния пионер. Chloé под крилото на Карл определено е сред първите три претендента, чиито дизайни ще очакваме с трепет.Fendi носи Карл в ДНК-то си. Най-малкото, защото самият той създава иконичното лого с двойно “F”. Очакваме поне няколко прочита на кожените му авантюри за бранда. Чудесна вратичка, която дизайнерите да използват, за да покажат прогреса си по отношение на устойчивостта и работата им с естествени материали. Сигурни сме, че Анна ще одобри!Мисля, че за всички е ясно кой ще бъде призьорът тази година. CHANEL, CHANEL и пак CHANEL! Емблема! Мисля, че не са нужни повече думи. Това е Карл. Това е CHANEL. Това е работата им заедно. Абсолютната реформа, носеща със себе си кодовете на Лагерфелд. Непонятно ми е каква щеше да е идентичността на марката без него…  Тук залозите вече са наистина високи и Виржини Виар ще трябва много да се постарае, за да ги оправдае! Не зная дали ще видим двуцветни обувки, камелии или туид, но повеят от червения килим трябва да разнася “№ 5” дори само през снимките.След противоречивата миналогодишна Met Gala, истински се надявам тази година фийдовете в социалните ни мрежи наистина да бъдат „линия на красотата”. Уви, предстои да разберем.


Текст: Наско Фотев

Снимки: Getty/Tik Tok

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно – лежерно.

Ако сте пропуснали
Най-четени