Цветна детокс салата с най-добрия дресинг

Тази детокс салата е вкусен начин да си набавите богатство от полезни хранителни вещества. Поръсена с лесен дресинг от лимон и джинджифил, тя ще ви накара да се влюбите в зеленчуците.

Приемът на повече фибри има положителен ефект върху организма за добра детоксикация, вашите черва, черен дроб и бъбреци ще ви бъдат благодарни. С броколи, зеле и моркови, тази салата съдържа много фибри. Освен това е пълна с антиоксиданти.



Салатата получава своята приятна хрупкава текстура от ситно нарязаните броколи, настърганото червено зеле и моркови. Гарнирането с филирани бадеми или авокадо ще добави малко здравословни мазнини и ще я направи по-засищаща. Можете да използвате и слънчогледови семки. Пресният магданоз и пресният кориандър добавят допълнителен нюанс към вкуса, но ако имате подръка само едното или само другото, не се колебайте да го използвате.



Необходими продукти:

3 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. дижонска горчица

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 скилидка чесън, смлян

1 парченце (2 см х 2 см) пресен джинджифил, смлян

1 с.л. мед

¼ ч.л. сол и черен пипер

2 чаши ситно нарязани броколи

2 чаши настъргано червено зеле

1 чаша настъргани моркови

½ чаша пресен кориандър, нарязан

½ чаша пресен магданоз, нарязан

2 стръка зелен лук, нарязани

½ чаша филирани бадеми (по желание)



Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете лимоновия сок, зехтина, меда, чесъна, джинджифила, солта и черния пипер. Разбийте добре, за да се комбинират.

Добавете ситно нарязаните броколи и настърганото зеле. Разбъркайте добре, за да покриете зеленчуците с дресинга, след това добавете настърганите моркови, зеления лук, магданоза и кориандъра и разбъркайте отново.

Оставете салатата да се маринова за 10 минути, за да се смесят вкусовете. След това поръсете с филирани бадеми, нарязано авокадо или нещо друго, което обичате да ползвате за гарниране.

Сервирайте салатата веднага.

Ако замените меда с кленов сироп, салатата ще бъде веган. Дресинга, ако например го приготвите в двойна доза, можете да съхранявате в хладилник до една седмица и да го ползвате за други зелени салати.

Добър апетит!


Текст: Деси Найденова

Снимки:Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кожата, като втора кожа.

Ако сте пропуснали
Най-четени