9За ползите от авокадото можем да си говорим много. Здравословната суперхрана има богато съдържание на витамини и минерали, като същевременно не съдържа холестерол и твърди мазнини. Също така сме ви разказвали, че освен в кулинарията, можем да включим плода и в ритуалите ни за красота, като ползите там също са впечатляващи.
Днес обаче ще си говорим за храна. Но не за сложни рецепти, които са почти невъзможни за изпълнение, а за лесни техни алтернативи, подходящи за закуска, обяд, вечеря, междинни хранения… подходящи за тогава, когато сами преценим. Ще си говорим за любимият на всички тост с авокадо.
Обичате ли препечени филийки? А правили ли сте си такива с авокадо? Съмняваме се, че не сте, но ако не сте, сега е моментът да опитате. Пастата, с която да намажете тостовете, се приготвя изключително лесно. Нужен ви е единствено пасатор, в който да превърнете плода в хомогенна смес. Ако нямате пасатор, и обикновена вилица би ви свършила работа. Изберете хубаво узряло авокадо, обелете, добавете малко сол и черен пипер по желание, сложете няколко капки лимонов сок за да не потъмнее пастата и …Воала!
Основата е готова и можете да консумирате препечените филийки, намазани само с нея. Но можете да добавите и още нещо. Вариантите са много и според вашите вкусове. Например яйца във всякаква форма – бъркани, варени, на очи, поширани… Или пък сьомга. Можете да добавите сирена, домати или бекон, а какво ще кажете за сандвич с авокадо, ягоди и козе сирене?
Комбинациите са безкрайни и в повечето случаи – напълно здравословни. И най-важното: приготвят се бързо и не са нужни специални умения, за да създадем шедьовър.
Добър апетит!
Текст: Fashion Inside
Снимки: Unsplash