Орзо Примавера – перфектната уикенд вечеря

x

Прилича на ориз, но е паста. А ние страшно много обичаме паста.

Този път просто решихме да подходим малко по-креативно – сменяме формата, като взимаме пакет орзо вместо спагети.

Забравяме за месото и доматения сос и пълним кошницата със зеленчуци, които носят в себе си пролетта. Код зелено!

Ето че за 25 минути имаме нашето вкусно и свежо Орзо Примавера. Заповядайте!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren Casolaro (@pinchofparsley_)


Необходими продукти за 4 порции:

200 г аспержи

1 глава лук

1 червена люта чушка

3 скилидки чесън

400 г орзо

200 г боб

200 г грах

50 г босилек

1 г мента

100 г пармезан

250 г моцарела

Зехтин



Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте няколко капки зехтин. Нарежете аспержите на третинки и ги запържете леко. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.

Нарежете лука на ситно. Нарежете чесъна и лютата чушка на тънки филийки. Запържете лука и чушката в същия тиган, който сте използвали за аспержите. След като лукът започне да става прозрачен, добавете чесъна.

Добавете орзото с 800 мл вряща вода. Оставете да се готви за 8 минути, преди да добавите боба, граха и аспержите.

След като пастата е напълно сварена, нарежете на ситно босилека и ментата и ги разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.

Отгоре поръсете с моцарела, настърган пармезан, черен пипер и пресен босилек за сервиране. По желание може да добавите и лимон. Така вкусът ще е още по-свеж.



Текст: Деси Найденова

Снимки: Instagram/Depositphotos/Freepik

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени