Есенните удоволствия на октомври: Печена тиква с карамел

x

Печената тиква се радва на голяма популярност, затова сме сигурни, че тази осъвременена рецепта за приготвянето й ще ви хареса. В това предложение есенният плод е допълнен с изключително вкусна коричка, карамел и локум. И освен всичко, приготвянето ѝ лесно и бързо, остава единствено да имате желание да останете вкъщи и да подсладите есента си.


 

26-karamelizirana tikva_660x430

 


Необходими продукти за 4 порции:

400 г мускатова тиква (тип цигулка)

4 с. л. кафява захар

1 ч. л. краве масло

1 с. л. коняк, ром или уиски

за коричката:

60 г меко краве масло

3 с. л. кафява или пудра захар

5 с. л. брашно

½ ч. л. канела

4 с. л. обелен шамфъстък или орехи

3 парчета цветен локум, нарязани на малки кубчета

Начин на приготвяне:

Тиквата се нарязва на кръгли парчета с дебелина 1 см.

Маслото се слага в тиган на котлона заедно с кафявата захар и коняка. Когато захарта се разтопи, се прибавят парчетата тиква, за да се карамелизират леко от всички страни. Изваждат се и се поставят в тавичка върху хартия за печене.

Коричката се приготвя, като брашното се смесва със захарта и канелата и се стрива на трохи с маслото. Прибавят се нарязаните ядки и локумът. Сместа се разпределя върху парчетата тиква и те се слагат да се запекат за 25 мин. на 180ºС. Поднасят се с бита сметана или сладолед.

Текст и снимка: Menumag.bg 

Вижте още:

СЛАДОЛЕДЕНА НУГА – ДНЕШНАТА ПРИЧИНА ДА ОСТАНЕМ У ДОМА

ПРЕНАСЯМЕ ВКУСОВЕ ОТ ЛЯТОТО КЪМ ЕСЕНТА: САЛАТА С НЕКТАРИНИ И ПРОШУТО

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени