3 неща, които да забравите в почивните дни

x

Петък е! Празник е! Последният работен ден от седмицата и началото на двата прекрасни почивни дни – това си заслужава да се ознаменува. Това в ни най-малка степен не показва отношението към работата – просто скоростта, с която деловото ежедневие ни задвижва, е сериозно предизвикателство. Продуктивността нараства, когато умственото и физическо натоварване се редуват с пълноценна почивка.

Често забравяме да се отърсим от работните въпроси събота и неделя, затова тази тема е да ни подскаже от какво е необходимо да освободим съзнанието си през уикенда. Ето три неща, които трябва да забравите, за да повишите качеството на отмората си.


 


Работният график

Разпределението на задачите е прекрасно нещо, но в дните от понеделник до петък. Ако искате да сте наистина с „презаредени“ сили в началото на новата работна седмица, оставете мислите за графика си на заден план. Единственото, което може да си позволите е в неделя вечер да прегледате бегло задачите за следващия ден. Но ни що повече. Иначе си гарантирате безконечна делова седмица. Има и още един възможен сценарий, който ви оправдава напълно. Обичате толкова много заниманието си, че това се припокрива с хоби и неусетно си почивате, вместо да се натоварвате.


 


Деловите идеи

Забравете за тях. Не задълбавайте да изчиствате детайлите им точно през уикенда. Ако ви дойде нова бизнес идея точно почивните дни, запишете си я в телеграфен вид (дали все още някой си спомня този кратък вариант? Силно се надявам) и забравете за нея до понеделник. Умът ни колкото и продуктивен и неуморим да се показва се нуждае от блуждаене, без сериозни мисли, философски анализи и изграждане на тежки бизнес стратегии. Докато е свободен твори много по-ефективно, отколкото ако е подложен на непрекъснат натиск.


 


Смущението, че почивате

Ако се чувствате виновни, че имате ЦЕЛИ два дена бездействие … спрете. Ако беше здравословно във всички съвременни социални устройства работната седмица нямаше да е ограничена, а щеше да е непрекъсната –денонощно. Само, че фактите говорят друго – пълноценната четиридесет и осем часова почивка е много повече от препоръчителна, за да може останалите пет дни да са изпълнени със завършени задачи и оптимални резултати.

Затова почивайте и се наслаждавайте, задачите няма да избягат.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Кариерен кръстопът – „Накъде да продължа?“

10 успешни жени-предпприемачи под 30-те

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ