7 навика, с които да подобрим продуктивността си

x

 


Всички сме изпадали в ситуация на работното място, в която трябва да изпълним важна задача, да завършим неотложен проект или да реагираме възможно най-бързо според поставените ни условия. Най-честата реакция в такива кризисни моменти включва паника и чувство за безизходица. По-долу са поместени нашите предложения за по-лесно запазване на самообладание и експресна реакция, когато е необходимо да покажем пълния си потенциал в работата.

Започнете със сложната част

Ако имате голям брой задачи, направете си списък, като започнете от тези с най-голяма важност. Поставете го някъде, където би ви било лесно да го виждате. Щом изпълните най-неотложното, останалото ще ви се стори като детска игра.

Или пък започнете с лесната част

Понякога обратният път е по-лесен. Ако започнете с изпълнението на по-малките задачи, ще успеете да си изградите определени навици. Също така, нормално е по-лесните неща да изисккват по-малко време, което ще ви донесе по-голямо спокойствие и повече време за изпълнение на по-сложните ангажименти.

Бъдете мили със себе си

Не улесняваме положението си, когато постоянно си напомняме, че не покриваме собствените си стандарти. Това ни носи допълнително стрес и ни пречи да свържим добре работата си. Бъдете мили със себе си и се насърчавайте да продължите напред. Позитивното мислене води до положителни резултати.Силата на волята

Ако поставяте малки предизвикателства пред себе си всеки ден, ще засилите волята си и това ще помогне за концентрацията и по-бързото изпълнение на неотложни задачи. Самоконтролът е нещо изключително важно за качествената работа, а малките стъпки към изграждането му са от огромно значение.

Стъпка по стъпка

Ако проектът, който ви е възложен, е голям като обем, разделете го на по-малки части. Така няма да пренатоварвате себе си и ще можете да отдадете повече внимание на детайлите. Всяка малка частица изгражда цялостната картина, затова започнете от рано и стъпка по стъпка, без напрежението от притискащия ви краен срок, ще завършите задачата си.

Глътка свеж въздух

Излезте на разходка или отделете време за любимия си спорт. Хората, които спортуват, имат по-добра самодисциплина и успяват по-лесно да се справят с кризисни ситуации. Колкото и да сте натоварени в работата, не забравяйте необходимостта от добрата физическа форма.

Очаквайте неочакваното

Не винаги нещата се случват така, както сме ги планирали. Понякога странични фактори влияят на реализацията на проектите ни. Затова винаги е добре да планираме няколко изхода от дадена ситуация и да бъдем подготвени за цялостна реорганизация на действията си.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Най-добрите мобилни приложения за вашия бизнес

Малки хитрини, които да правите всеки ден, за да станете по-организирани

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Провансалски нотки в събота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ