Фал старт на работния ден: Проблемът с успиването

x


9 сутринта е, колегите ми вече са на работното си място. Може би е започнала първата среща за деня. Аз обаче съм в леглото, защото биологичният ми часовник не се вълнува от работни ангажименти и очевидно се намира в друга часова зона. Това означава: Отново се успах, а сега какво?

С този проблем се сблъскват много от нас, не за пръв път, но винаги се надяваме да е за последен. Как да се справим с успиването като проблем? Има няколко хитринки, които може да са ви от полза, за да избегнете късното ставане и няколко вероятни причини за него, с които трябва да сте запознати.

Първото и най-важно нещо е да бъдете креативни с основния начин на събуждане – алармата. Оставете устройството, което ви събужда на място, далечно от леглото ви. В този случай при всички положения ще трябва да станете от леглото, за да го изключите. Звукът, който издава е от съществено значение. Ако не се събуждате от някоя нежна мелодия, по добре я заменете с нещо, което почти би събудило и съседите.

Не яжте тежка храна вечер и не консумирайте напитки с кофеин. Това ще ви държи будни до много по-късно от обикновено, което от своя страна води до проблеми със събуждането на следващата сутрин. Общо взето режимът ви на хранене е от изключително голямо значение за съня.

Организирайте програмата си така че да имате време за релаксация преди да заспите. Можете да вземете топла вана, да пиете чаша мляко, докато четете книга. Всякакъв вид отпускане на организма води до по-пълноценен сън и по-бързо зареждане с енергия. Тогава и успиването става по-малко вероятно.

Не се лишавайте от разходки навън, колкото и да сте заети. Слънчевата светлина и престоя на естествена дневна светлина, дори и да няма слънце, „сверяват“ биологичния ви часовник. Така заспиването вечер и събуждането сутрин стават по-лесни.

И като заговорихме за светлина, има още една хитрина, която ще ви помогне да станете от леглото на време. Оставяйте завесите прибрани вечер, така че дневната светлина да влиза в стаята ви сутрин. Така по естествен начин организмът ви разбира, че е време за активни занимания, а не време за сън.

В крайна сметка се оказва, че успиването сутрин е резултат от определен начин на живот, който всеки води. Твърде рядко успиването е случайно и без причина. Режимът на хранене, дневната ангажираност, питиетата, които се консумират, нещата за които мислите – всичко това е от значение. И всъщност няма точна рецепта, която да ви отведе на време на работа. Затова пък, ако постепенно въведете дните си в определен режим, то вечерите и сутрините ще последват този пример.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

В името на успеха! Взехме назаем know-how от пет свръхуспешни жени

Малки хитрини, които да правите всеки ден, за да станете по-организирани

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки на висок ток SAINT LAURENT

Обувки на висок ток SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта BALMAIN

Чанта BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако BALMAIN

Сако BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник е, офисът ни зове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ