„Грешка 403“ или предизвикателствата в офиса, които не искаме да понасяме

x


Харесваме думата „предизвикателство“. В нея откриваме една цяла плеяда от борби, които сме водили със себе си, за да постигнем мечтите си. Предизвикателствата в живота ни изправят лице в лице с нас самите, правим избори, взимаме решения и изграждаме себе си. Има обаче и предизвикателства, които не се отразяват така позитивно на ежедневието ни. На работното място те често са свързани с проблеми като дискриминация, по-ниско заплащане, пренебрегване на женската гледна точка за сметка на мъжката, липса на възможности за развитие.Ако изходим от позицията, че жените и мъжете все пак са равни, то лошите предизвикателства са нещо, с което всеки се сблъсква. И според спецификата на нещата от женска гледна точка, която целим да разгледаме, твърдим, че има как да се справим. При това интелигентно, с хъс и много воля. Ето които са нещата, които биха заздравили почвата под краката на една успешна дама в професионален план:


816-2_2


Битка на два терена – у дома и на работа. Да, на жените се налага да бъдат професионалисти, добри майки и домакини. Всичко това е прекрасно и ако една жена успява да се справя с трите роли, значи тя е много повече от успешна. Това обаче се постига трудно. И зад този успех обикновено стоят или много безсънни нощи, или един не по-малко добър съпруг. За една работеща жена подкрепата от други хора – не само съпруг, а и от страна на родителите например или дори приятели, е нещо, което тя не бива да се страхува да поиска. Успехът често идва в резултат на добри отношения с околните най-близки хора и в това няма нищо лошо. Да си безупречен навсякъде е по-скоро въпрос на работа в екип, отколкото самосиндикална мотивация.

По-ниско заплащане. В мъжкия свят, в който живеем, е съвсем логично, че някои жени биват подценявани и това личи по заплатата, която получават. Решението е – не се подценявайте, не мислете, че работата ви струва по-малко и не спирайте да работите мотивирано. Просто след един определен период от време, индивидуален за различните случаи, си поискайте това, което ви се полага. И ако трябва си го поискайте като мъж – без притеснение, без увъртане и право в очите. Нека хората знаят, че вие самите знаете колко струват усилията ви.

Липса на същите възможности, каквито се дават и на мъжете. Знаем, че е трудно и неприятно  да се търси нова работа, но ако усещате,че на някое място не оценяват труда ви по още един параграф, то крайно време е да направите нещо по въпроса. Засилването на мрежата от контакти е нещо, което се реализира в дългосрочен план, но пък ако не сте започнали да го правите – време е. Един профил в LinkedIn може да се окаже добър старт. Намирането на нови възможности е въпрос не само на желание, но и на това да имате стабилен кръг от контакти около вас, при това не само в сферата, която ви вълнува.

Проблем от сексуален характер. Не се страхувайте да обясните, на който и да е мъж, че вие нямате намерение да попадате под атаките на нечие либидо или комплекси. Без значение дали сте сама, или обвързана, никой няма право да се шегува или подиграва с вас, по какъвто и да е начин. Обяснете го красноречиво, без притеснения и без да показвате слабост.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Когато интервюто за работа се превърне в първа среща

В името на успеха! Взехме назаем know-how от пет свръхуспешни жени

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ