Имидж онлайн – черни точки в кариерата

x

Даваме ли си ясна сметка какво предизвикват действията ни, когато се държим по-свободно в интернет пространството? И въобще дали това няма да изиграе лоша шега в бъдеще, когато представяме себе си пред нов работодател, например? Осъзнаваме ли, че днес „нещо публикувано на шега“ утре може да се окаже най-голямото препятствие към мечтаната позиция.

Според нас има начин да поддържате на ниво социалното си присъствие в интернет, като не ограничавате свободата си, но и не давате повод за погрешно впечатление. С цел да ви помогнем, ще представим четири посоки на поведение, които няма да ви създадат главоболие в последствие.


 


Никога прекалено много – никога прекалено малко

Идеалният вариант е да поддържате умерена активност във всичките си социални профили, без да прекалявате със сълзливите, философските и хейтърските публикации. Но на практика всеки има нужда да бъде чут, когато го боли, когато сам е преоткрил някоя велика истина или когато иска да избухне в отговор на голяма несправедливост. Лошото е, че не винаги хората, които присъстват в листите в социалните мрежи са най-близките ви и ще ви разберат правилно, без да сложат окраска или собствено тълкуване на ситуацията. А за напълно непознат човек, който попадне там, може да стане съвсем непонятно и създаващо негативно впечатление.

А в последните няколко години тези места се посещават и от ваши потенциални работодатели, които по неформален начин искат да научат повече за вас.

По приятелите им ще ги познаете

Това правило не винаги има тежест, но когато снимките, които преливат от профилите, ви са достатъчно двусмислени, достатъчно фриволни и на границата на „приличното“, колкото и стабилна личност за правене на бизнес да знаете че сте, хората, които едва ви познават, едва ли ще го възприемат по същия начин.

Тези пикантни моменти (ако са се явили такива) ги оставете за себе си и разглеждане извън интернет само с най-близките ви хора.


 


Място за забавление, място за бизнес

Правило ли ви е впечатление, че има хора, които поставят снимки от сватбите си в професионалните социални мрежи като LinkedIn, а се държат като на бизнес среща във Facebook? И едното, и другото е възможно, но не ви добавя „червени точки“ към впечатлението, което изграждате за себе си. Покажете себе си като човек с добри качества, когато е необходимо, и човек който може да се забавлява, където е отредено място за това.

На стъпка от „публикувай“

Когато сте на стъпка от някоя много забавна публикация потърсете отговора на следния въпрос „Това ще попречи ли да постигна мечтите си?“. Ако дори за миг се поколебаете, просто опитайте да намерите правилния начин да останете себе си в забавлението, без това да се окаже „препъни камък“ за успехите ви.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Stock Up

Вижте още:

Неспирният творец или как да повишим креативността

Организираният фрийлансър следва тези правила

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ