Кога да напуснете работата си? Знаците, за които да бъдете нащрек

x

 

 


Днес не се чувствате добре на работното си място и вероятно за пореден път си мислите, че страдате от недоспиване или недостиг на витамини. Броите часовете, които остават до края на деня, на седмицата или всъщност се молите краят на света да идва по-бързо, преди следващата среща с вашия ръководител. КПД-то ви е абсолютно нерелевантно на поставените задължения в длъжностната ви характеристика, а вие нямате ни най-малко желание да промените това. И сякаш всичко се случва с или без вас. За работното място говорим тук и за моментите, в които си мечтаете да не сте на него. Със сигурност не сте сами и със сигурност има решение на проблема – молба за напускане по взаимно съгласие. А дали е дошло време да я напишете? Ето за какво да си дадете равносметка, ако подобни мисли ви се въртят в главата.

Работата ви буквално ви кара да изпитвате физическо неразположение. Психологическата натовареност – осъзната или не, може да доведе до депресивни състояния, до проблеми с кръвното налягане, до липса на апетит, главоболие. Всичко това може би е резултат от неудовлетвореност, проблеми и други въпроси, свързани с осемте часа, прекарани на работното място. И разбира се, има значение дали се натоварвате от реалните предизвикателства, с които работата следва да ви сблъска, или от неща, тотално различни от тях.

Вече не научавате нищо ново. Липсата на възможности за развитие е сред първите причини, които водят до равносметката: „Заслужава ли си да работя тук, или не?“ Ако в последната една година наистина не сте обогатили професионалния си опит с нови познания, а до пенсионна възраст ви остават още няколко десетилетия, то по добре е да помислите къде другаде бихте могли да надграждате себе си по нов и интересен начин.

Увеличението на заплатата някак си все ви се разминава, а вие давате всичко от себе си. Не, не е нормално да работите години наред за едно и също възнаграждение, докато ставате по-добър в изпълнението на задълженията си. А задачите ви се увеличават, изискванията към вас: също. Може би вашето работно място не е там, където сте в момента. В крайна сметка, камъкът си тежи на мястото и ако усещате някаква некомфортна безтегловност, е по-добре да започнете да гравитирате в друга посока.

Положителните резултати, които постигате, остават неоценени. Или никой не ги забелязва, или никой не забелязва, че вие изобщо работите там. Ако компанията се развива добре, а вашата работа е част от тези добри резултати, е нормално да разбирате за това. Обратната връзка е нещо много ценно за служителите, но ако никога не получавате такава, то едва ли работодателите ви осъзнават, че зад добрите резултати всъщност не стоят роботи, а човешки ресурс, който е достатъчно важен, за да бъде удостоен с внимание.

Компанията изпитва сериозни финансови затруднения. При наличието на подобни индикации, най-логичното нещо, което може да направите, е моментално да започнете да си търсите нова работа. Историята от близкото ни минало помни съкрушителни фалити по света и у нас, а малко са тези, които се измъкнаха невредими от тях. Разчитайте на интуицията и професионалните си познания, за да действате по-уверено в тази или всички останали ситуации.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

7 навика, с които да подобрим продуктивността си

В името на успеха! Взехме назаем know-how от пет свръхуспешни жени

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ