Лошо офисно момиче? Не, благодарим!

x

Живеем във времена, когато женското присъствие на работното място не е под въпрос. Във все повече фирми и организации процентът дами в управленските нива расте. Но дори и да не обръщаме поглед само към мениджмънта и позициите на високо ниво е редно да отчетем, че ако сме на работа, каквато и да е тя, вероятността да работим с други жени е много голяма. И макар че на работното място е твърде възможно и двата пола да „излъчват“ представители, които не харесваме, днес ще се спрем на жените, които постигат своето с лошо поведение и липса на професионална етика.Вероятно и вие сте имали колежки, които биха направили всичко, за да постигнат определена цел в професионален аспект. Тези жени обикновено са безскрупулни, разчитат на създаването на интриги, обичат клюките и много често се преструват на ваши приятелки. Тяхното тайно оръжие е провокацията и обикновено слабост им е липсата на аргументи в определени ситуации. Ще ги наречем „лошите офисни момичета“, а ето кои са техните особености, по които да ги познаете:Лошите офисни момичета целенасочено не общуват с другите жени. Характерна тяхна черта е, че изолират от себе си всяка заплаха за техния статус. Това тяхно действие е продиктувано от завист и дори от опит за привличане на вниманието. В разговорите си с тях може да забележите опитите им да си придават важност и особеното отношение към мъжете.Последното може да тълкуваме и по друг начин. Лошите офисни момичета общуват предимно с мъжете. Понякога фамилиарничат с тях повече, отколкото етикетът позволява. За онези, които твърде настървено се опитват да крачат нагоре по корпоративната стълба, остава и възможността да спят с шефа си или някой колега. Коментарите тук оставяме на вас.Лошите офисни момичета зрелищно защитават целите си. Възможно е да ги чуете как отричат всяка идея на своя колежка, бойкотират готови планове и дори може да се окаже, че биха бойкотирали и репутацията на своите „врагове“, ако се наложи. Те няма да се поколебаят да откраднат работата ви, идеите ви или плановете, ако сте имали неблагоразумието да им ги съобщите предварително.

Те са източник на клюки и дезориентираща информация. Често пускат слухове, които навлизат в личния ви живот. А това, разбира се, се случва тихомълком, докато уж заедно в екип работите по общ проект.

Тези момичета може да познаете по агресивното облекло, с което се появяват на работното място. Те пренебрегват всички правила на добрия вкус, показват голота и обикновено се опитват да внасят сексуален контекст в разговорите си, стига в този момент това да е хитър ход за привличане на внимание.Не бъдете лоши офисни момичета, защото рано или късно ще ви познаят. А ако сте се сблъсквали с подобен случай на работното място, е по-добре да не се опитвате да се сприятелявате с тази колежка. Тя никога няма да ви е приятел. Никога и не се карайте с тях. Не е нужно да отдавате енергията си в посока, която няма да е градивна за самите вас. Колежката си „лошо офисно момиче“ слагайте на място с действия и професионални аргументи, както правят добрите и умни момичета всъщност.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay; Unsplash

Вижте още: 

Шест професии, които носят предимно добро настроение

Интригите на работното място, от които задължително да се пазим

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ