Малки хитрини, които да правите всеки ден, за да станете по-организирани

x

 


Знаем, че организираността е процес, по който работим дълго. Днес ви предлагаме няколко основни опорни точки, с които да подобрите своята. Може би си мислите, че подобни навици се изграждат в най-ранна детска възраст и след това не се променят. Но проучванията показват обратното. Можем да ги подобрим, ако просто „поправим” ежедневните си практики. Вижте кои от нашите идеи са подходящи за вас.

Бъдете по-организирани спрямо времето, което прекарвате онлайн

Не е необходимо всяка онлайн почивка, която си правите, да е за проверка на социалните мрежи, за да получите поредната си доза от сладки снимки на животинчета. Интернет пространството може да бъде и доста полезно – в него има онлайн курсове, които биха ви помогнали по пътя на личното ви усъвършенстване. Заменете времето, през което разглеждате кученца на скейтборд, с нещо, което би било далеч по-благоприятно за вас.

Записвайте си какво сте научили

Не е задължително да е красиво или дълго, но ако отделяте няколко минути на ден за това, със сигурност ще си помогнете по пътя към по-добра организираност. Американската учителка по йога Claudia Azula Altucher предлага всеки ден да записваме с по 400 думи какво сме научили. Mike Xie от асоциацията за проучвания към Bayside Biosciences е съгласна с нея.

Записвайте си нещата, които вече сте направили

Този списък ще ви помогне да добиете увереност и щастие. Препоръчва от Marc Andreessen и Azula Altucher.Обградете се с организирани приятели

Може да не ви прозвучи много добре, но плюс за вашето лично израстване ще бъде, ако се обградите с хора, които са по-умни от вас. Това може само да ви помогне. Saurabh Shah пише: „Движете се сред интелигентни хора. Запомнете, че вашето IQ e един от вашите пет най-добри приятели. ”Manas J. Saloi споделя: „Опитвам се да прекарвам колкото се може повече време с моите технически наставници в работата. За мен не е проблем да приема, че имам още много да уча. Винаги бъдете скромни и искайте да научите още.”

Четете повече

Четенето определено е важно. Развиването на навик от ежедневното четене на вестник до четенето на белетристика е от значение. И все пак, всички се съгласяват, че количеството има значение. Четете повече.

Правете нови неща

Ще ви дадем пример с основателя на Apple Стив Джобс, който, след като напуска училище, е имал доста свободно време и е посещавал курс по калиграфия. Това изглежда неуместно, но именно по това време се формират уменията му за създаване на първите Mac компютри. Изводът, който можем да направим, е че никога не знаем кое може да ни се окаже полезно за вбъдеще. Така че, не се отказвайте от непознатото. Опитвайте нови неща, защото не подозирате кога могат да са ви от полза.

Научете нов език

Не, не е нужно бързо да го научите много добре или пък да отидете в друга страна, за да го усъвършенствате. Може да работите от бюрото си и да учите. „Научете нов език. В интернет има няколко безплатни сайта за това. Може да използвате Livemocha или Busuu, съветва Saloi.

Отделете време за себе си

Не е изненада, че Azula Altucher препоръчва да дадем време на мозъка си да подреди това, което е научил. „Седнете на спокойствие и тишина всеки ден. Отделете си време просто да помислите.”

Може да добавите и ваши идеи, с които да подобрите ежедневието си и да станете по-оранизирани. Това е от изключително значение, защото ще ви изгради навици и ще подобри значително целия ви живот.

Текст: Доника Асенова

Снимки: Press

Вижте още:

Офис атмосфера като на кино

Шест професии, които носят предимно добро настроение

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Август за работещи момичета.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ